Cumhuriyet Çikolata Müzesi Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımıyla açıldı. Belçika'da çikolata imalatı üzerine akademik eğitim alan Mesut Kırımlı tarafından, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak oluşturulan "My Chocolate Cumhuriyet Müzesi"nin açılışı Karabük Valisi  Mustafa Yavuz’un katıldığı tören ile gerçekleştirildi.  

Safranbolu Akçasu Mahallesi’nde gerçekleştirilen My Chocolate Müzesi açılışına Vali  Mustafa Yavuz, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. 

Yapılan duanın ardından protokol üyeleri ile birlikte My Chocolate Müzesi’nin kurdelesini kesen Vali  Mustafa Yavuz, My Chocolate Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kırımlı ile birlikte müzeyi gezerek; müzede yer alan eserler hakkında bilgiler aldı. 

My Chocolate Cumhuriyet Müzesinde; Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları, Milli Mücadelemizin simge yapıları, Türkiye'nin ilk ağır sanayi fabrikası olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Karabük'ün tarihi ve turistik noktaları, bilim insanları, çizgi film karakterleri ve birçok Türk kahramanın çikolatadan heykelleri ve maketleri yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi