İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 13. Birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Açılış ve yoklamanın ardından mecliste il genel meclis üyeleri İsmail Terzi, Kerim Yılmaz ve Filiz Ünal Sarsık tarafından verilen; Kozlu İlçesi Çardaş Köyü Seyrantepe Mahallesinde  bulunan yolun 60 metrelik alanı,  kadastro yoluna baglannası için özel idare yol ağına bağlanmasını ve 2023
yılı Ek Yatırım Programına alınmasını içeren önerge görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli mecliste yaptığı konuşmada 2,5 milyon lira değerinde 1000 adet çöp konteynerinin önümüzde ki hafta alınacağını söyledi.
Meclis başkanı Karaveli konuşmasında muhtarların daha önce verilen çöp konteynerine çamurun içerisine bıraktığını sahip çıkmadıklarını o kadar demelerine rağmen tavana beton dökmediklerini belirterek tepki gösterdi. Karaveli konuşmasında şunları ifade etti;

"2.5 milyon TL 1000 adet çöp konteyneri alımı var.  1000 tane istediğimiz konteynırda önümüzde ki hafta gelecek. Ancak şöyle bir şey var.
Bakın çöp konteynerleri maalesef  vatandaşlarımız tarafından iyi muhafaza edilmediği için tabanları sürekli çürüyor arkadaşlar. Yani ıslak kalıyor bir şekilde. Zemine temas ediyor. Muhtarlarımıza kaç kere dedik ki verdiğiniz çakıl çimentodan bunların altına beton yapın dedik ancak onu dahi yapmadılar. Keşke yapsalar yani. Çöp konteynırları Çamurun içinde duruyor çoğu." 

İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz 'da muhtarlara taban betonu dökmeden çöp konteyneri verilmemesi yönünde ilke kararı alınması teklifinde bulundu.

İl genel meclis üyesi Rıfkı Gültekin'de ilçelerdeki projelerde bürokratların ayak sürmesi nedeniyle gecikmeler yaşandığını söyledi.

Kaynak: Ercan Demir