Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi'nin Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı Cumhurbaşkanlığı 2 tur seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Cumhur İttifakı olarak seçimlerin beklenildiği şekilde kazandıklarını ifade eden il başkanı Necdet Sarı, ittifaka yeniden Refah Partisi olarak katkı verdiklerini belirterek şunları söyledi;


"Her şeyden önce hayırlı olsun. Elbette bundan sonraki beş senelik süreçte Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey seçimi beklediğimiz şekilde kazanmış olduk. Milletimizin teveccühü için Cumhur İttifakı adına teşekkür ediyoruz. Bu sonucun Zonguldak'ımız için, ülkemiz için, bütün İslam alemi için ve dünya mazlumları için inşallah hayırlar getirmesini diliyoruz. Tabii bir bizler de bu ittifakta elimizden geldiğince Yeniden Refah Partisi olarak çalıştık. bir önceki seçimde birinci tur çok güzel çalışmalar yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuda destek verilmesi noktasında seçmenimizden taleplerimizi istedik. Hem Yeniden Refah Partisi'ne bir oy verilmesini hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza  oy verilmesini talep ettik Sağ olsun hem Zonguldaklı hemşerilerimiz hem Türkiye'de yaşayan seçmenlerimiz bunlara teveccüh ettiler. Birinci turda yeterli çoğunluk alınamadı. Ama bu bir işaretti. İkinci turda daha güçlü bir şekilde gelineceğinin işaretiydi. İkinci turda da bu yaşanmış oldu. Yani beklenenin olacağının bir işaretiydi birinci seçim. Neticede çok zorlanmadan da bu seçim kazanılmış oldu. Tekrar hayırlı olsun diyoruz. Hem AK Parti cephesine hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem ülkemizdeki bütün yaşayan seksen beş milyon kardeşimize inşallah hayırlar getirmesini diliyoruz."
CUMHURBAŞKANIMIZDAN TTK'YA 2000 DEĞİL 5.000 İŞÇİ ALINMASINI VE YAŞ SINIRININARTTIRILMASINI İSTİYORUZ
Yeni hükümetten Türkiye Taş Kömürü kurumuna 2000 değil 5.000 işçi alınmasına ve yaş sınır ının yükseltilmesini talep ettiğini ifade eden il başkanı Necdet sarı şöyle devam etti;
"Elbette ki bu seçimlerin olmasındaki en büyük gaye ülkemizdeki seksen beş milyon insanımıza, kardeşimize hizmet etmektir. Bundan sonraki süreçte bu beş yılda inşallah, elbette ki mevcut iktidardan kurulacak hükümetten  Sayın Cumhurbaşkanımızdan çok büyük beklentilerimiz var.  Birinci beklentimiz olarak da Zonguldak için elbette ki bizler Zonguldak'ta yaşadığımız için çok daha fazla beklentilerimiz var. Her şeyden önce Zonguldak'taki işsizlik sorununa çok daha çözüm bulunması açısından, hem de mevcut Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nun tekrar ayağa kaldırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızdan  acilen Zonguldak'taki TTK' mıza, işçi alım sayısını daha da yükseltmektir. Yani bunu yüzde yüzün üzerinde inşallah ilk etapta beş bin civarına çıkartmaları ve bu alımlarda da yaş sınırının da biraz daha yükseltilmesini istiyoruz. Çünkü gerçekten Zonguldak'ta çok işsiz kardeşimiz var. Bu noktada göç veriyoruz. Bunun da çözülebilmesi için bu işçi alım yaşının otuz Beş civarına çekilmesini arzu ediyoruz. Ki daha çok kardeşimiz iş sahibi olsun"
ZONGULDAK OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK VERDİK VE VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYORUZ
Yeniden refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı konuşmasında;
"Yine Zonguldak'ta bu zamana kadar hep geri kalmış hizmetlerin hem belediyecilik aşamasında olsun, hem diğer aşamalarda olsun bunların da tekrar harekete geçirilmesini, yeni yatırımların yapılmasını da istiyoruz. Elbette ki yine Türkiye genelinde bizler Yeniden Refah Partisi olarak ittifaka girdiğimiz zamanki kendilerinden ittifak belgesiyle beraber istediğimiz yirmi tane maddenin hayata geçirilmesi konusunda biz takibimizi yapacağız. Ama bu takibi yapmadan Sayın Cumhurbaşkanı Başkanımızın da bu isteklerimizi bir bir yerine getirmesini inşallah bekliyoruz. Her şeyden önce emekli kardeşlerimizin asgari ücretli kardeşlerimizin işte bazı rakamlar söyleniyor ama bu rakamlar da yeterli değil. Bunların da yoksulluk sınırına yakın hale getirilmesini talep ediyoruz. Yine işçi alımlarında ve memur alımlarında mülakatın kaldırılması, adilliğin gelmesini arzu ediyoruz. Adalet konusunda da kısaca söylersek, adalet konusunda da kimsenin adam aramasına gerek kalmadan adaletin kendi kendine tahsis edilmesini bekliyoruz inşallah. Bunlar bizim öncelikli isteklerimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan. Kendilerini tebrik ederek inşallah bizlere verilmiş olan, Yeniden Refah Partisi'ne vermiş oldukları bu söylemlerin, bu isteklerimizin kabulünün bir an önce harekete geçirilmesini istiyoruz. Zonguldaklılar olarak da kendisine yeterli derecede Zonguldak ili olarak destek verdik. Zonguldaklı hemşerilerimizin olarak elbette ki muhalefet de olacak iktidar da olacak. Muhalefetteki de iktidardaki de çalışan bu seçim her iki seçimde can siparane çalışan hem kendi mensuplarımıza hem diğer siyasi partilerde ki teşkilat mensuplarına teşekkür ediyoruz." İfadesini kullandı.
YENİDEN REFAH PARTİSİ'Nİ DESTEKLEYEN TÜM HEMŞİRELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Necdet Sarı sözlerini;  "Bu vesileyle bizleri de yeni kurulan bir siyasi parti olarak dört buçuk sene içerisinde gelmiş olduğumuz durumu da bir irdelemek isterim. Allah razı olsun bütün Zonguldaklı hemşerilerimizden. Belki mecliste Zonguldak'tan milletvekili gönderemedik ama belirli bir miktarda oy aldık. Bu teveccühlerinden dolayı bizi seven sevmeyen, bize oy veren, vermeyen bütün Zonguldaklı hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz. "diyerek tamamladı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz