Eski Devlet Bakanı, CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Hasan Gemici, aday adaylığı başvurusunun ardından Zonguldak'ta yoğun seçim çalışmaları ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Halen Zonguldak'ta görev yapmakta olan bütün CHP'li belediye başkanları, CHP il ve ilçe başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşları ile esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Hasan Gemici gittiği her yerde büyük ilgi ve coşku ile karşılandı.

Gençlik yıllarından itibaren siyasetin içinde olan CHP, SODEP ve DSP parti örgütlerinde çeşitli kademelerde görev alıp, iki dönem Zonguldak Milletvekilliği ve 5 yıl Devlet Bakanılğı görevlerinde bulunan, milletvekilliği ve bakanlık dönemlerinde Zonguldak halkının ve vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenmesi ile tanınan Hasan Gemici'nin 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP'den milletvekili aday adayı olması il genelinde büyük destek görüyor.

Eski Devlet Bakanı ve CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Hasan Gemici,  aday adaylığını açıklamasından itibaren yaptığı seçim çalışmaları ve seçime ilişkin görüşlerini hazırladığı bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

Gemici, siyasilerin her seçim döneminde "tarihi seçim" söylemlerine atıfta bulunarak, " İşe o seçim, bu seçimdir" diyerek, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Ak Parti iktidarını ve Cumhur İttifakı'nı sert sözlerle eleştiren Hasan Gemici, " Bu seçim cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ülkemizin kader seçimidir. Ülkemizin kaderi Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 13.cumhurbaşkanı seçilmesine bağlıdır." diyerek şunları söyledi :

" Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nde adaylık başvurusunu yaptıktan sonra: 27.03.2023 Pazartesi günü CHP Zonguldak İl Merkezi’nde basın açıklaması İle başlayan çalışmamızda CHP Merkez ,Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Kdz Ereğli, Alaplı İlçe ve belde örgütleri , Zonguldak’taki partili belediye başkanlarımız Çatalağzı Bld Bşk Adnan Akgün, Muslu Bld Bşk Sabahattin Adıyaman, Saltukova Bld Bşk Alim Genç, Çaycuma Bld Bşk Bülent KANTARCI, Perşembe Bld Bşk İsmail İNAM, Devrek Bld Bşk Çetin Bozkurt, Kandilli Bld Bşk Mustafa Aydın, Kdz Ereğli Bld Bşk Halil Posbıyık , Gümeli Bld Bşk Ahmet Saydam ,Alaplı Bld Bşk Nuri Tekin ; İYİ parti Alaplı ve Gökçebey ilçe Örgütleri, İYİ parti ‘li Gökçebey Bld Bşk Vedat Öztürk ,Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve bazı Sivil

Toplum kuruluşları ziyaret edilmiştir. Dört gün süren bu ziyaret ve toplantılara örgüt yöneticileri, yerel basın ve CHP üyeleri yanında parti üyesi olmayan vatandaşlar da yoğun bir şekilde katılmışlardır.

Bu süre içinde toplantılarda ve katıldığım 3 yerel televizyonda canlı yayında genel ve yerel siyasetle ilgili verilen mesajlar yerel gazeteler, sosyal medya ve yerel TV’lerde geniş bir şekilde yer almıştır. Bu toplantılarda, gazete demeçleri ve canlı TV yayınlarında yapılan konuşmalarda özellikle ;

Bu seçimin Cumhuriyet değerlerinin bir bir yok edildiği, giderek totaliterleşen tek adam yönetimiyle demokrasiden, akıl ve bilimden uzaklaşıldığı, toplumun soluk alamaz bir hale geldiği, demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşlarının büyük kısmının işlevsiz hale getirildiği, tek adam rejimine göre yeniden yapılandırılan medyanın iktidarın propaganda aygıtı haline getirildiği, sosyal medyanın ve internet medyasının dezenformasyon yasası çerçevesinde her an susturulabilir bir çizgiye çekildiğini, Ekonominin bilimsel yöntemler yerine naslarla idare edilmesi sonucu tarihin en büyük yoksullaşmasının, yakıcı hayat pahalılığının yaşandığı ,insanların yoksullukta eşitlendiği,20 yıldır yaşanan soygun düzeninin gelir grupları arasındaki uçurumu kapanmaz bir noktaya sürüklediği, bunun terörün yarattığı iklimden daha tehlikeli olduğunu ve var olan durumun milli güvenlik sorunu haline geldiği, Bütün bu vahim tabloya rağmen Erdoğan’ın ayrıştırıcı, ötekileştirici, herkesi azarlayan söyleminin devam ettiğini, öte yandan Sn. Kılıçdaroğlu’nun herkesi kucaklayan, her inanç, düşünce ve yaşam biçimine yönelik sevecen tavrının halk yığınları arasında belirli bir rahatlama yarattığını, Bu seçimin özellikle kadınlar açısından son derece önemli olduğu, Cumhur İttifakı’nın Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi’yle kadın hakları,6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi üzerinden pazarlıkla yaptıkları iş birliğinin toplumun her kesiminde olduğu kadar özel- likle kadınlar cephesinde açık bir yaşamsal tehdit olarak algılandığını, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bütün bunları hak etmediğimiz, yaşadığımız bu kaostan kurtulmak, rejimin tekrar fabrika ayarlarına dönmesi, kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetine son verilmesi toplumsal barış ve huzur için mutlaka ama mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiği, Bu seçimin her yönden tarihi bir seçim olduğu ve önümüzdekiyüz yıldaki kaderimizi belirleyeceği Atatürk’ün 1919-1920’lerde ülkenin düşman işgalinden kurtulması gerektiğine inanan her kesimden (siyasi, etnik, dini ve sosyolojik) insanları bir araya getirerek Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı ve cumhuriyetimizi kurduğu; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun da ülkenin bu durumunda tam da bunu yaptığı, tarihi bir sorumlulukla Altılı Masa ve ülkenin gidişatından endişe duyan bütün kesimleri bir araya getirdiği; bizimde sadece partililerimizi bir araya getirmekle yetinmeyip geçmişte başka partilerde görev almış, şu anda olan bitenden rahatsız, muhalif bütün insanları bu mücadelenin içine katmamız gerektiği, Zonguldak’ın AKP iktidarlarında ihmal edildiği,kan kaybettiği, nüfusumuzun azaldığı, başka illere yaşanan göç nedeniyle köylerimizin boşaldığı, Zonguldak ‘ın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı ve CHP iktidarında planlı bir bakış ve çalışma ile yeniden ayağa kaldırılacağı vb... konuların altı çizilmiştir.

Sayın Genel Başkanım:

Her seçimde bu seçim çok önemli ve bu seçim tarihi bir seçimdir denilir. Bu seçim cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ülkemizin kader seçimidir. Ülkemizin kaderi Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 13.cumhurbaşkanı seçilmesine bağlıdır. Her seçimde 1 oy önemlidir. Ama bu seçimde daha da önemlidir.O yüzden hedefimiz her seçim bölgesinde en yüksek oyu almak olmalıdır. Bir yurttaş ve partili sorumluluğuyla göreve talip oldum.

1976 CHP Gençlik Kolları üyesiyim,1983 SODEP İlçe Bşk Yrd ,1984 SODEP Bld Bşk adayı,1994 yılına kadar SHP il- ilçe yöneticiliği,1995 – 2002 yılları arasında DSP den Milletvekilliği ve devlet bakanlığı görevleri yaptıktan sonra 2003 yılında CHP ye katıldım ve bir dönem parti meclisi üyeliği yaptım Partime sosyal politika konularında katkı vermeye çalıştım. Bu süre içinde milletvekilliği için - bir kere kontenjan adayı olma dışında - baş-

vuru yapmadım .Yine bu süre içinde her seçimde Zonguldak ,Bartın Karabük ve İstanbul‘da çalışmalara katılarak CHP ve CHP li adaylara katkı vermeye çalıştım .

Geçmişte Zonguldak ‘ta 3 genel seçim yönettim ,2 dönem milletvekilliğim ve 5 yıl bakanlığım sürecinde hizmet ettiğim Zonguldak ta aday olmam halinde Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ,STK’lar ,cumhuriyet değerlerine bağlı herkesin desteğini alarak en yüksek oyun alınmasına ve Zonguldak ‘ta 2 olan milletvekili sayısının 3 olmasına katkı yapabileceğime inanıyorum. (Zonguldak 2018 genel seçimlerinde CHP 120 bin ,AKP 179 bin ,MHP 42 bin ,İYİ Parti 30 bin oy almıştır.)

Bu çalışma İle ilgili haber ve görseller ekte sunulmuştur.

Değerlendirmenize saygılarımla arz ederim."

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz