Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, 22-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında  Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla ekskürsüyon gezisi başladı.

Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığında gerçekleştirilen ekskürsüyon gezisinde ilk olarak Gökçebey Fidanlık Müdürlüğünü ziyaret eden ekskürsüyon gurubu ilk önce Fidanlık Müdürlüğünde yürütülen çalışmaları yerinde gözlemleme ve inceleme şansı buldu. 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ekskürsüyon gurubuna hitaben “Zonguldak’ın, önemli bir orman varlığına sahip ve aynı zamanda ormancılığın layıkıyla yapıldığı ender bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, mesleğimizi daha da ileriye taşımak için öğrencilerin kendilerini çok yönlü geliştirmelerin önemine dikkat çekti. Ormancılık kutsal bir meslek, severek yapmazsanız başarılı olmayacağınız bir iş. Mesleğimizin geniş yelpazesi var sevecek farklı yönleri var. Siz yeni meslektaşlarımızla bilgilerimizi paylaşarak elimizdeki bilgiyi çoğaltıyoruz. Gayret, kaderin aşığıdır. Sizin ormancılık meslegindeki gayretiniz ormancılığı Türkiye Yüzyılına taşıyacaktır" dedi. 
Bölge Müdürü Bayrakratoğlu, ekskürsüyon gurubuna iş güvenliği,  kaliteli orman emvali üretimi, standardizasyonun önemi konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştı. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş güvenliği kuralları, kişisel koruyucu donanım kullanımının gerekliliğinin altını çizerek “ Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malı. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz” dedi.
Orman Zararlılarıyla mücadele laboratuvarımızı da gezen ekskürsüyon gurubu biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele teknik ve uygulamalarını yerinde gözlemledi. 
Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığındaki ekskürsüyon gurubu Devrek ve Gökçebey ormanlarında devam eden silvikültür çalışmalarını yerinde görmek üzere fidanliktan ayrıldı.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz