ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak merkez ilçe'nin 13. olağan genel kurulunda merkez ilçe Başkan adayı olan Olcay Can kongreyi değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Olcay Can, Selim Alan'ın Osman Zaimoğlu'nu  ziyaretinden kongrede yaşanan gelişmelere, yerel seçimlerler gibi birçok konuda soruya cevap verdi. 

"ÇIKAR ÇEVRELERİ NE YAZIK Kİ BAŞARILI OLDU. BU KONGRE KENDİ İÇİNDE BİR KONGRE DEĞİLDİ TÜM DIŞ ODAKLAR PARTİNİN İÇ ODAĞINDAYDI"

Merkez ilçe  Kongresini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kongreye baktığımızda Kongre Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içinde bir kongre değildi.  Zonguldak'ın bütün eksenleri, kongrenin iç adağındaydı. Biz bunlara karşı mücadele ettik onurlu mücadelemize devam ettik. Gençlerle başladığımız, kadınlarımızla başladığımız o mücadelede inanıyoruz ki biz bir hedef koymuştuk, kazanacağımız da. Noktasında birleştik. Ama dediğimiz gibi hedef noktaları kendi çıkar çevreleri, kendi menfaatlerini ön planda tutan çevreler ne yazık ki partideki bu değişimi engellemek için elinden gelen her türlü çabayı  sergilediler ve başarılı oldular. Biz mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz çünkü Atatürk'ün gölgesindesiniz. Kimsenin kölesi de olmayız. Kimseyle kendimize köle etmeyiz" dedi.

"SELİM ALAN ZAİMOĞLU'NU ZİYARET EDEREK TABANA GEREKLİ MESAJI VERMİŞTİR!"

Kongrede Olcay Can olarak siz  Osman Zaimoğlu'nu AK Parti'nin desteklediği aday olarak lanse etmiştiniz. Ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın kongrenin ertesi gününde Osman Zaimoğlu'nu ziyaret etti. bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?


"AK Parti'nin desteklediği Sayın Belediye başkanımız Ömer Selim Alan, seçimin ertesi günü seçilen arkadaşı, ilk ziyaret ederek oradan verdiği mesajla kendi tabanına gayet güzel bir mesaj verdi. Bizim tabanda inşallah bu mesajı anlamıştır."


"SELİM ALAN'IN ZİYARETİ DESTEĞİN İSPATIDIR"

Yani bu ziyaret ederek Selim Alan'ın Ozman Zaimoğlu'nu desteklediğinin ispatladığı anlamında mı demek istediniz?
" Evet."

"ONLAR PARTİ SAYESİNDE KİMLİK KAZANDIKLARI İÇİN"

Değişim olmadı diyorsunuz. Yani artık CHP'de değişen bir şey olmadı mı?

"Değişen bir zihniyet olmadı. Yapısal düşünsel bir zihniyet değişimi olmadı. Çünkü parti yok sayılarak bir siyaset yapıldı.  Tamamen dış çevrelerin, dış etkenlerin, menfaat çevrelerinin kendine çıkar sağlayan delege seçimlerindeki delege çıkabilme nedeniyle oralarda söz hakkı olup, parti adına kimlik kazanabilen arkadaşların mücadelesi bu. Bize parti, kimlik katmıyor, biz partiye etki yapıyoruz,  ama onlar parti sayesinde kimlik kazandıkları için onlara bu işler daha basit geliyor. Bunun değişimle bir alakası yok" 

"OSMAN ZAİMOĞLU İNŞALLAH BAŞARILI OLUR AMA BUNA İNANCIM YOK"

Buradan Osman Zaimoğlu mesajınız nedir?

"Osman Zaimoğlu'na mesajımız inşallah hepimizi şaşırtır. Ama inancım var mı? Yok"

"CHP YEREL SEÇİMLERDE İNŞALLAH BAŞARILI OLUR"

Yerel seçimde nasıl görüyorsunuz? Yani sizce CHP belediyeyi kazanabilir mi? 

Seçim yerel seçim çok farklı bir şey. Yerel seçim hem adayın hem örgütün hem genel merkezin hem üyelerin ıinancıyla mücadelesiyle olabilecek bir şey. Bu süreci de yaşayıp hep birlikte göreceğiz. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimde başarılı olur."

"SEÇİMLERDE TABİİ Kİ SAHADA OLACAĞIM BİZ KİŞLERE BAĞLI SİYASET YAPMAYIZ BUNU HERKES BİLİYOR"
Yani yerel seçimlerde Olcay Can yine direklere çıkıp bayrak asacak mı sahada olacak mı?

"Şimdi şöyle söyleyeyim. Ben Osman Bey'in ekibinde olan Ertuğrul Koltuk, Hakkı Güney, Halil Fırat, Tahsin Erdem'in Seçimlerinde de Fikret Zaman'ın başkanlığında ve Ebru Uzun'un başkanlığında da ne görev verildiyse o görevi layığıyla yapmışımdır.. Bunu en son seçimlerde Sayın Deniz Yavuzyılmaz da biliyor. Bizim  kişilere bağlı olarak siyaset yapmadığımızı, Cumhuriyet Halk Partisi tabanı biliyor ve bunun karşılığını da bize gösterdi.  Biraz daha toplumun sesini  kulak verebilmelşyşz. Yani bizim en büyük sorunumuz parti olarak dinlemiyoruz. Dinlemediğimizi de kurultayda kongrede konuşan genç avukat arkadaşımızın Türkiye gündemiyle o kadar net direkt konuşmalarını, oradaki kaos, oy ortamı için dinlenmemesi, o gencin umudununu  Algılanmaması beni üzdü.


"ADAY OLACAK POTANSİYELİ BULMASAYDIM ZATEN ADAY OLMAZDIM"

Ebru Uzun'un kaybetme sebebi nedir? Yani bu sizden kaynaklı oldum yani. Olcay Can aday olmasaydı Ebru Uzun kaybetmeyecekti şeklinde söylentiler var...
 

"Hayır o kesinlikle böyle bir şey yok.Eğer Ebru Uzun ben aday olmasaydım Ebru Uzun kazanacaktı diye bir durum olamaz
Ben aday olacak potansiyeli bulmasaydık zaten öyle bir şey benim adaylık söz konum olmazdı. Yani ben öyle bir tek bir parti altında, parti tabanında böyle bir şey olmasaydı benim zaten adaylığım söz konusu olmazdı. Ona kesinlikle katılmıyorum". 

"SÖYLEDİĞİM HER CÜMLENİN KELİMENİN ARKASINDAYIM. ZAİMOĞLU SAHTE ATATÜRKÇÜ"

"Osman Zaimoğlu adaylık açıklamasını partide yapmadı. Siz de bunu eleştirdiniz yani partide açıklama yapması şart mıydı?"

"Parti geleneğimize göre parti bizim evimizdir. Bizim çıkış yerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Dediğim gibi Atatürk'ün gölgesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal bir kimliği vardır. Diğer partilere benzemez. Bunu kongrede de söyledim.  Her şeyin her Kelimenin her cümlenin tamamen arkasındayım. Kimliğe yakışmayan bir o seçim statüsü. Bugüne kadar ne milletvekili ne belediye başkanlığında Gazi Mustafa Kemal Ulu Önder'in kullanılmayan resimleri kullanılmaması bir değerin  bu şekilde bir merkez ilçe seçiminde kullanılması bu kadar büyük paraların harcanması tabii ki ilginç.

 
"UMUDUMUZU KAYBETMEYECEĞİZ PARTİYE YAKIŞMAYANLARDAN KURTULACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi tabanına buradan mesaj  nedir?

"Umudumuzu kaybetmeyeceğiz, yılmayacağız. Bu partiye yakışmayanlardan, bu partiyle kimlik bulanlardan en yakın zamanda da kurtulacağız. Bunun için mücadelemiz sürecek  Mücadeleye sonuna kadar devam. Omurgaya sonuna kadar devam. Omurgalı, sadece sözde değil vücut dahil bulmuş şekliyle devam. 

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz