Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Elmas Park alışveriş Merkezi'nin fevkani köprü altı esnafına 4 Ekim'de tüm hazırlıkların yapılmış şekilde teslim edileceğini söyledi.
Zonguldak belediye meclisinin Ekim ayı 1.birleşimi gerçekleştirildi.
Mecliste söz alan Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekili Atınç Kayınova Fevkani Köprüaltı esnafının ElmasPark'ın tam olarak hazır değil iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine söz alan Zonguldak Belediye başkanı Dr Ömer Selim alan Elmaspark'ın 4 Ekim tarihinde Fefkani köprü altı esnafına teslim edileceğini.
Başkan Ömer Selim Alan, şunları söyledi;

"Değerli arkadaşlar malum olarak tespit edilen Fevkani Köprüsü'yle ilgili uzun zamandan beri zaten gündem meşgul ediliyor. Bununla ilgili de en son sayın valimizin başkanlığında yapmış olduğu bu toplantıda Sayın Valimiz kendilerine 30 Eylül tarihine kadar süre verildiğini, bu süre zarfında kendilerinin iş yerlerine ayrılmaları gerektiğini ve çünkü hemen bugün (2 Ekim) itibariyle seçim itibariyle yıkım başlayacağını kendilerine söylemişti ve anlaşma sağlanmıştı. Şu anda Elmas Park'ta zaten 45 tane esnafımız için Yani biz Elmaspark'ta ticaretimize devam etmek istiyoruz yani. 45 arkadaşımızın yerleri Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü kontrolünde daha önce köprü altında kullandığı metrekareler baz baz alınarak adaletli bir şekilde onlara orada boş bulunan 32 tane dükkan 45 tane esnaf Için bölündü. Şaparının dökülmesi, bölünmesi ve çerçeveleri bunların hepsinde belediye olarak bizle esnafımızın her zaman olduğu gibi yanında olduğumuzu gösterelim diye. Malum burası bakanlığımızın uhdesinde olan bir yer Elmaspark. Malum Mecliste satış kararını almıştık ve bakanlığımıza orayı sattıktan sonra 3 kat ticaret, 4 katta 1+1, 2+1, 3+1 konut olmak üzere vatandaşımızın ismini koydu. Elmas Park Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin açılışını yapmıştık. İhaleyle satılamayan 32 tane dükkanı Biz bakanlığımızdan Zonguldak Belediyesi olarak Afet Kanunu gereği böyle bir yetkimiz var malumunuz. Köprü riskli yapı olduğu için yıkılması gerekiyor. Dedik ki burada köprü altındaki insanların, bizim insanlarımız mağdur etmeyelim. Talepte bulunduk. 2 yıllık süreyle tahsisini istedik. Hiçbir kira kendilerinden istemeden ki sözleşmeleri sabahleyin hepsini imzaladım 45 arkadaşımız da şu an itibariyle gelip sözleşmelerini imzalayıp Fuzuli diye tabir ettiğimiz işgaliye Sözleşmelerini imzalayıp hemen enerji sa'dan elektriklerini açıp ticaretlerine kaldığı yerden devam edebilirler. 
Eksiklerle ilgili Atınç Bey'in dediği şöyle. Zemin katla birinci katın çerçeveleri dahil bitti. Ikinci katta altı yedi tane dükkanın kaldı. Dün en son kontrol ettiğimizde tabii arkadaşlarımızın zaten Buraya hazine taşımaları mümkün değildir. Elektriğini açtıracak, raflarını yapacak. Kendine göre o dekor yapacak. O yüzden de sanki hemen bugün geçtiğimiz zaman taşınamıyoruz. Demek bana göre çok geçerli bir mazeret değil. 30 Eylül'de buranın boşaltılacağı ve köprünün yıkımına başlanacağını Sayın Valimizin başkanlığı toplantıda zaten kararını aldık. Arkadaşlarımız oradaydı. Bunu da zaten valilik kanalıyla bilgilendirmeli olarak yazdık. Dün de biz de bilgilendirmesini yaptık. Arkadaşlarımız şu dakika itibariyle gelip sözleşmelerini imzalayıp elektriklerini açıp iş yerlerine geçerek ticaretlerine kaldığı yerden edebilirler. 4 Ekim akşamı inşallah eksiksiz şekilde anahtarlarıyla beraber arkadaşlarımıza yerlere teslim edilecek. Durum bundan ibaret"dedi.


 

Kaynak: Ercan Demir