Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Fevkani Köprüaltı esnafından 49'unun Elmaspark'a geçmek için  müracaat ettiğini ancak şu ana kadar 24 esnafın sözleşme imzaladığını ve kalan 25 esnaf için de resmi imzalamak için Cuma gününün son olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Elmaspark'ta şöyle bir durum var. Biliyorsunuz 49 tane esnaf Elmas Park'tan başvuru yaptı. Şu ana kadar 24 tane arkadaşımız sözleşmelerini yaptılar ve yerlerine geçtiler. Ticaretlerine başlayıp devam edenler de var. Şu an hazırlık yapıp tadilat işlerini ayarlayanlar var.
Ama şöyle bir durum var. Cuma günü yani yarın akşam mesai bitimine kadar  sözleşmesini imzalamayanlara biz buradan imkan talep ediyoruz. Yani 25 tane esnafımızın belediyeye gelip ya sözleşmesini yapması lazım ya da 'biz burada yer istemiyoruz' demeleri lazım.

Arkadaşlardan bir kira, ecrimisil bir şey istemiyoruz ama buranın bir ortak gideri var. Elektriği, temizliği, güvenliği vs... Bunu da metrekare bazında  onlardan her ay talep edeceğiz. Onu organize etmemiz için Emlak Konut'tan da Çevre Bakanlığımızdan da, il müdürümüzden de bize gelen talimat bu.

 Sözleşmeyi imzalamayanlar yarın akşam itibariyle bu haklarını kaybedecekler. Çünkü bizim de ona göre dizayn etmemiz gerekiyor. Neredeyse artık 1 aya geliyoruz. Yavaş yavaş orayı hareketlendiriyoruz. 1 ay sonra zaten göreceksiniz çok hareketli bir ElmaPark olacak.  Sayın Valimizin de dediği gibi inşallah gidip oradan alışveriş yapacağız. Acılık bölgesi hareketli bir konuma gelecek. O yüzden de esnaf arkadaşlarımızdan ricamız 25 arkadaşımızın yarın akşama kadar kararlarını verip, sözleşmelerini imzalamak için belediyemize başvurmaları gerekmektedir "

Kaynak: Haber Merkezi