Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Soğuksu - Acılık bağlantı yolunda devam edecek asfalt çalışmasını inceledi.

Başkan Alan, Soğuksu, Acılık bağlantı yolundan sonra Uzun Mehmet Caddesi ile Madenci Anıtı arasındaki bağlantı yolununda trafiğe açılacağını söyledi.

Zonguldak Soğuksu, Acılık bağlantı yolunda yapımı devam eden sıcak asfalt çalışmasını inceleyen Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Soğuksu, Acılık bağlantı yolunda bu sabah itibarıyla asfalt çalışması başlandı. Biliyorsunuz 15 günden beri altyapısını hazırlığını yapıyoruz. Asfalt için malum hem geçen hafta Pazar günü hem bir önceki hafta Pazar günü yoğun yağış aldı. Fırtına ile beraber zemin iyileştirmesi biraz sancılı oldu.  Arkadaşlarımız şu an asfal serimine başladılar. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan  3 gün içinde bitirip önümüzdeki hafta açmayı düşünüyoruz. Ne kadar erken açarsak o kadar iyi olacak ve vatandaşımız rahat edecek. Hem de biz rahat edeceğiz. Ama dediğim gibi o bölge biliyorsunuz bir 15-20 gün bekledik. Zemin yumuşak zemin olduğu için iyice otursun diye ama o arada da ne yazık ki aşırı yağış aldığı için biraz beklemek zorunda kaldık. İnşallah sıkıntı olmayacak. En azından acılık Soğuksu akısındaki trafiği rahatlatmış oluruz diye düşünüyoruz”

FEVKANİ KÖPRÜSÜ 25 ARALIK’TA ORTADAN KALKMIŞ OLACAK 

Başkan Alan, “Fevkani köprüsü yıkımında yüzde 70'i geçtik. Köprünün yıkımında Allah'tan bir mani gelmez bir doğal afet olmaz. Hava koşulları müsaade ederse 25 Aralık’ta bitirmeyi planlıyoruz.
Önümüzdeki haftanın içindede Uzun Mehmet Caddesi ile Gazipaşa arasındaki stabilize yolu açmaya hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bugün ya da Cuma, Cumartesi günü inşallah açmış olacağız. Çünkü yumuşak bir zemin var. Aynı şekilde orada da aynı sıkıntı olacak. O yüzden üst yapısını yapmadan önce biraz at yapı çalışmalarımızı yapacağız. Burada da zaten sürecin uzamasını sebebi Bu saydığım faktörler.
Uzun Mehmet Caddesi ile Gazipaşa arasındaki yolu ilk etapta taksi durağının arasından verebiliriz. 25 Aralık’ta Köprü yıkımı ortadan kalkmış olacak” dedi.

Kaynak: Ercan Demir