87 yıllık Amelebirliği yolunda meydana gelen heyelanda Başkan Ömer Selim olan inceleme yaptı yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Ömer Selim olan yaptığı açıklamada meydana gelen heyelan nedenini hastanenin de Büyük bir riske girdiğini belirterek hastanenin poliklinik hizmetlerinin kapandığını duyurdu.

Yağan yağmur nedeniyle hasarın büyük olduğunu ve bir iki ayda ancak yapılabileceğini ifade eden başka Ömer Selim olan afad'la işbirliği yapacaklarını söyledi.

Başkan Ömer Selim Alan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi

AFAD'LA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

"Malum gördüğünüz gibi heyelan meydana geldi. Bugün içinde aşırı yağışlardan sebep su var.  Arkadaşlarımızla gerekli incelemeleri yaptık. Tabii zor bir arazi burası biliyorsunuz. Hastanemizin de yolu burası. Tek yolu.  Arkadaşlarla konuştuk. Hemen bir dosya AFAD'la birlikte.  
Su yönünü değiştirecekler. Bu şekilde yağmaya devam eder ve bu şekilde devam ederse hastanenin istinat duvarı da tehlikeye  girecek. Onu da yetkililere zaten bildirdik. Hastaneye gidenler. Polikliniği şu an itibariyle kullanmayacaklar.

Ama burada görünen o ki işimiz bayağı zor. Bir iki ay içinde burayı yapmaya çalışacağız. Allah beterinden esirgesin diye dua ediyoruz. İnşallah bir an önce başlayıp  dolgu yaptıktan sonra kademe yapmamız lazım ki duvarı en son yapmamız lazım. Şu gördüğünüz yolu güvenliğe almak için zaten görüyorsunuz kaldırımın altındaki eski duvar heyelandan sebep. Aşağı gelmiş. Aşırı yani bile ne yazık ki bunları yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda açmaya çalışacağız ama en az bir buçuk iki ay gibi bir süre gözüküyor. Tahminimizi söylüyorum. Bir an evvel inşallah yarın başarız. 

POLİKLİNİK KAPATILDI KULLANILMAYACAK

Yağış oldukça görüyorsunuz sürekli ne yazık ki toprak kayıyor. Yetkililerle arkadaşlarımız görüştüler. Polikliniği şu an itibariyle kullanmamaları gerektiğini kendilerine söyledik. En azından şurayı güvenli hale getirene kadar kullanmamaları gerekebilir. Sıkıntı olmaması adına tedbir amaçlı böyle bir uygulama yapacağız"

Kaynak: Ercan Demir