Zonguldak Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan, Asma da meydana gelen afette 9'u Zonguldak Belediye personeli olmak üzere 23 vatandaşın toprak altında kaldığını ve hepsinin kurtarıldığını ve ölümden döndüğünü ifade etti.

Zonguldak'ta son günlerde afetlerin arttığını ve acı kayıplar yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi 

''ANNE VE OĞLUNU KAYBETTİK''

"Evet son zamanlarda yurdumuzda olduğu gibi şehrimizde de doğal afetlerle sık karşılaşmaya başladık. Başta Devreğimizi, Beycuma'mızı, Çaydeğirmenimizi etkileyen su taşkınlarıyla, sellerle uğraştık. 19 Kasım'da başta Ereğlimiz olmak üzere Alaplı merkezde de kısmen olmak üzere gene aynı. Tam fırtınayla. Hatta Tornado'yla beraber şiddetli yağışlarla beraber ne yazık ki bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Son olarak da 54 saate yakın bir yağışla beraber Cumartesi akşamı saat 19.56 sularında Asma mahallemizde tek katlı bir bina. Heyelandan çöktü. Toprak kayması meydana geldi. Biliyorsunuz 1941 doğumlu Perihan teyzemizle oğlunu kaybettik"

''9'U BELEDİYE PERSONELİ OLMAK ÜZERE 23 VATANDAŞIMIZ TOPRAK ALTINDA KALDI. 9 TANE VATANDAŞIMIZI ÇAMUR İÇERİDEN BİZZAT KENDİMİZ KURTARDIK''

Arama kurtarma çalışmalarına biz hemen 20 dakikada oradaydık ekiplerimizle beraber Ben olmak üzere Ogan Bey, işte Cihan Bey, itfaiye müdürümüz, fen işlerinden ve itfaiyeden arkadaşlarımız, park bahçeden ağaç kesimci arkadaşlarımızla beraber bir an önce kurtarabiliriz diye. Kurtarma çalışmaları için arama kurtarma için, AFAD'ımızla beraber koordineli şekilde sayın valimizin koordinasyonunda. Olay yerindeydik. Kurtarma çalışmaları, arama kurtarma çalışmaları devam ederken ne yazık ki saat 22.05 sularında ikinci bir heyelanı meydana geldi biliyorsunuz. Bir  ıslak zemini olduğu için zaten yağışta şiddetli şekilde devam ediyordu. Biz de oradaydık. Tabii ister istemez çok korktuk. Arkadaşlarımız toprağın altında kaldılar. 9 tanesi belediye personeli olmak üzere 23 tane çalışanımız, vatandaşlarımız da var içlerinde. 
AFAD çalışanlarımız da vardı. Allah'a şükür hepsini aldık. Ama tabii gerçekten kötü dakikalardı. Gerçekten çok sıkıntı yaşadık. 9 tane arkadaşımızı belediye olarak orada bizzat kendimiz aldık çamurun içinden. Hatta Vedat diye bir itfaiyeci arkadaşımızın hikayesi gerçekten yürek burkan bir acı Yani sadece parmağı sol elinin dört parmağı dışarıdaydı. AFAD'çı bir kardeşimiz sağ olsun görüp çıkarmış. O telaşenin o hengamenin içinde.

''İKİNCİ HEYELANDAN SONRA RİSK OLDUĞU İÇİN ÇALIŞMALARA ARA VERDİK''

İkinci heyelandan sonra risk olduğu gerekirse çalışmalara ara verdiğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları ifade etti;

"Dağlık bir bölge. Zor bir arazi biliyorsunuz. Sizler de gördünüz ulusal basında yer aldı. Tabii ikinci heyelandan sonra Sayın Valimizin talimatıyla beraber çalışmalar risk olduğu için ara verildi"

''İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCIMIZ ZONGULDAK'A GELDİ TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

Başkan Alan, "içişleri Bakan yardımcımız ve AFAD Başkanımız da sağ olsun onlar Zonguldak'a geldiler kriz masasında. Durumu değerlendirdik. Hastalarımızın hastaneye sevk olduğu için biz de peşlerinden gidip durumlarla ilgili bilgi aldık" dedi 

''İTFAİYE PERSONELİMİZ AMELİYATA ALINACAK''

Göçük'te arama kurtarma çalışmalarında yer alan itfaiye personelinin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Ömer Selim Alan şunları kaydetti:

"Allah'a şükür sadece bizim Ömer'de de bir kardeşimiz itfaiyede. Ayağında bir kırık var. Ödem oldu Şu an ameliyat olması mümkün değil ama bir iki gün içinde inşallah ödemin inmesiyle beraber ameliyata alınacak. 

''ACI KAYBIMIZ VAR''
Başkan Ömer selam ayrıca vefat eden Nazmiye uzun ve Beren Alp için de taziye dileklerinde bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gerçekten 2 tane kaybmız var. İçimiz burkuluyor. Acımız büyük. Ertesi gün gün ışmasıyla beraber çalışmalara kaldığımız yerden devam ettik ve öğle saatlerine doğru Perihan teyzemizle oğlunun cansız bedenlerine ulaştık. Birazdan da ikinci vakti Asma'da cenaze namazını kıldık toprağa vereceğiz. Bugün de dört cenazemiz vardı  Imar müdürlüğünde beraber çalıştığımız mesai arkadaşımız, mimarımız Atilla Bey'in biricik kızı genç yaşta kalp krizinden hayatını kaybetti. Gerçekten moralimiz bozuk. Üzüntümüz büyük. Rabb'im beterinden esirgesin. Dua ediyoruz."

Kaynak: Ercan Demir