Zonguldak Belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Taş Kömürü Kurumuna 1000 işçi alım ve doğalgazlı müjdesini değerlendirerek, "1000 işçi şu an için iyi ama ilerleyen zamanda bu sayının artmasını tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan Hem belediye başkanı olarak ben ve hem de Zonguldaklı vatandaşlar olarak istiyoruz." dedi

Ayrıca TOGG ve doğalgaz müjdesinde değerlendiren Belediye Başkanı Ömer Selim olan şunları söyledi;

"BİZ İSTERİZ Kİ TTK'YA 5000 ALINSIN, 10.000 BİN ALINSIN"

Türkiye Taş Kömürü kurumuna Sayın Cumhurbaşkanımız 1000 işçi alımı müjdesini verdi tabii ki bu çok güzel bir şey Biz isteriz ki 5.000 işçi alınsın 10.000 tane alınsın. Hatta sadece kömür üretimi değil madencilerimiz deprem bölgesinde bir can kurtarmak için nasıl çalıştıklarını tüm Türkiye değil tüm dünya gördü. Biz isteriz ki malum Allah muhafaza söylemek de istemiyorum Bir Marmara depremi den bahsediliyor muhtemel kuvvetle, inşallah öyle bir felaket yaşamayız ama tabii ki her anda bu tür afetlere karşı hazır olmak durumundayız. Türkiye Taş Kömürü kurumundaki madencilerimizin içinden böyle 2500-3000 kişilik sadece bir araba kurtarma ekibi oluştursak, 2500 3000 kişi üretime işçi alsak TTK'yı daha da güçlendirilmiş olur hem ürettiğimiz artsa hem de Allah muhafaza böyle bir felaket olduğunda daha iyi koordine olabilsek diye. İnşallah daha fazlasını alırız
Vekillerimiz bizler halkımız da bunu istiyor. Çünkü varoluş sebebimiz Taş kömürüdür. Türkiye Taş Kömürü Kurumu hepimizin olmazsa olmasıdır. Ben 39 yıl Türkiye Taş kömüründe kurumunda çalışmış emekli olmuş bir babanın oğluyum. O yüzden bizim Türkiye Taş Kömürü Kurumu bizim göz bebeğimiz ve olmazsa olmazımızdır.
1000 işçi şu an için iyi ama ilerleyen zamanda bu sayının artmasını tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan Hem belediye başkanı olarak hem de Zonguldaklı vatandaş olarak istiyoruz.

"CUMHURBAŞKANIMIZ 20 NİSAN'DA FİLYOS'TA OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Nisan'da filyosu ziyaret edeceğini ve doğalgazı yakacağını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, "Malum Cumhurbaşkanımız indirimlerden de bahsetti inşallah 20 Nisan'da arefe günü Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz ziyaret edecek. İlk yerli ve milli doğalgazımız İnşallah yakacak. Tabii ki doğalgaz bizim için çok önemli değerli arkadaşlar ülkemizin 55 milyar dolara yakın bir doğalgaz ithalatı var dış ülkelere giden paramız var. Cari açığın en büyüğü doğalgaza verdiğimiz para
İnşallah 2023'te başlayan süreç 2030'larda inşallah hiç dışa bağımlılığımız kalmayacak düzeye gelecek ve dua kendi doğalgazınızı yakacağız" dedi.

"TOGG'U BELEDİYEMİZ ÖNÜNE PARK EDECEĞİZ"

Tabii ki bu çok büyük bir adımdır müjdeler dediğimiz gibi geliyor.
TOGG'da da bugün akşam belli oluyor.
İnşallah 81 vilayetimizin caddelerinde yerli ve milli aracımız togg'u İnşallah göreceğiz. Bir yerde belediye olarak talip olduk inşallah en kısa sürede belediyemizin önüne bir tane togg olursa vatandaşlarımız da görür gerçekten gurur verici bir şey."

"ZONGULDAK TÜRKİYE'Yİ ÇATLATAN LİDERİMİZİN YANINDA"
14 Mayıs'ta Zonguldak halkının Türkiye'yi baştan sona donatan her şeyiyle yaptıklarıyla Türkiye'ye çağ atlatan liderimizin yanında olacağına canı gönülden inandığını belirterek sözlerine şekille devam etti:

"Doğalgazlığımızın karaya çıkacak olması yanacak olması yerli ve milli aracımızın caddelerde gezecek olması tabii bunlar bizleri çok mutlu. Allah devletimize zeval vermesin duamız da o. İnşallah 14 Mayıs'ta da ülkemiz için zonguldak'ımız için tüm İslam alemi için seçim hayırlı olur. Şimdi bizim tarafımız tabii ki belli o yüzden de gönlümüzden geçen adayımız belli kararımız net. Dediğim gibi ülkemiz için milletimiz için en hayırlısı olur. Bir vatandaşlarımıza her zaman Güvendik her zaman onların yanında olduk onların da 20 yıldan beri Türkiye'yi baştan sona donatan her şeyiyle yaptıklarıyla Türkiye'ye çağ atlatan liderimizin yanında olacağına canı gönülden inanıyoruz. O yüzden dediğim gibi Allah devletimize zarar zeval vermesin 14 mayıs'tan sonra da inşallah bu hizmetler artarak devam eder diye dua ediyoruz"
 

(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi