Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alan, gündemine şehrimizin ortak paydası Zonguldakspor'u da alarak, belirlenen kongre tarihinde herhangi bir aday çıkmaması hakkında da açıklamalarda bulundu. Alan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Zonguldakspor'la ilgili elimden gelenin fazlasını yaptığımı kulüp başkanımız da biliyor. AŞ'nin başına gelen bir Hakan Bey de biliyor. Basın sözcüsü Şükrü Bey'den tutun İsmail kardeşime kadar. Teknik heyete kadar ben Zonguldak Belediyesi olarak, Ömer Selim'i Alan olarak elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Herkes elinden geleni yaparsa bir sıkıntı olmaz. Ama sadece yapmayıp akıl verip karşı taraftan bir şey beklemek de doğru değil. Zonguldakspor bizim ortak paydamız. Bu şehrin ortak değeri, taraflı tarafsız hepimizin galip olduğu zaman mutlu olduğu, mağlubiyet her zaman yüzümüzün ekşidiği ortak sevdamız, ortak paydamız. Ben Zonguldak Belediyesi olarak kendi şahsım adına elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Diğer kamu kurumları başta olmak üzere, hayırsever iş insanlarıyla bu konuda bir bütünlük sağladığı zaman bu konuların çok kolay çözülebileceği Zonguldaksporumuz'un hak ettiği yer olan Süper Lig'de çok rahat şekilde bizleri temsil etmesi içten bile değil. Ama gayret, samimiyet ve karşılık güven lazım bunun için. O yüzden de herkesin yapması gerektiği kanaatindeyim." dedi.

"ZONGULDAKSPOR'A BAŞKAN OLMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK"

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldakspor'a Başkan olmak ister misiniz" sorusuna,

"Şu an için öyle bir şey hiç aklımın ucundan bile geçmedi ama yarın kimin ne olacağını bir tek Rabb'im biliyor. Nasip hayırlısı ama benim öyle düşüncem yok. Biz mevcut bu göreve talibi olan, yapan başkanlarımıza destekle yükümlüyüz. Belediye olarak  şu an biliyorsunuz mali sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah bunları aşarız.  Yani Zonguldakspor'un başkanlığı çok ağır bir meşguliyet. Yani düşünsenize 590  bin kişi Zonguldakspor'un galip gelmesini istiyor. Süper Lig'e çıkmasını istiyor. Vebal var sırtımızda. Belediye başkanlığından daha fazla büyük bence yani. Hem mali açıdan hem manevi açıdan. Yani şu an için öyle bir şey hiç aklımın ucundan bile geçmedi ama yarın kimin ne olacağını bir tek Rabb'im biliyor. Nasip hayırlısı ama benim öyle düşüncem yok. Biz mevcut bu göreve talibi olan, yapan başkanlarımıza destekle yükümlüyüz. Şu anda ki ben tekrar altını çizerek söylüyorum kamu kurumları anlamında Zonguldak Belediyesi kadar zaten bütün kamu kurumları, iş adamlarımız destek versin. Zonguldakspor burada Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Trabzonspor'u ağırlar. Bundan da her anlamda şehrimiz hem tanıtım anlamında, hem turizm anlamında, hem de spor anlamında büyük katkı sağlar. Gönlümüzden geçen de budur."  yanıtını verdi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz