Daha yeni başlıyoruz şeklinde konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Daha yapacağımız çok iş var. Gerçekten yapmamız gereken çok iş var. Bir tanesi de burası Zonguldak Valiliğini başka bir yere aldığımızda burada çıkacak meydanı düşünsenize. Herhalde bunu Zonguldak'ta yaşayan kalbi Zonguldak sevdasıyla atan bütün vatandaşlarımız ister." şeklinde konuştu.

Başkan Ömer Selim Alan belediye meclis üyeleri ile birlikte Valilik önünde gazetecilere Valilik binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ZONGULDAK OLARAK BİZLER ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYORUZ

"Uzun süredir konuşulan Zonguldak'ta ne kadar konu varsa Allah bize nasip ediyor. Biz yerine getireceğiz. Bir dahaki dönem için planımız o. Şu an şehrimize bütün vatandaşlarımıza sorsanız ki hangi binalardan rahatsız görüntü anlamında herhalde valilik ve  belediyey söylerler. Bir de 12 katlı iş merkezini. Tabii valilik de belediye  ve Hükümet olarak bizler kararını verebilecek yetkideyiz. Ne yazık ki ikisi de ödüllü proje. Tabii o zamanın şartlarında ödül almışlar. Belki o günün koşullarında ihtiyacı karşılıyordu ya da işte o gün için çok güzel projelerdi. Ayrı konu. Yapanların eline sağlık ama artık günümüz Zonguldak'ında büyüyen, gelişen Zonguldak'ta hep birlikte yeni Zonguldak diye bir yola çıkmıştık diyorsunuz. Şimdi bu saatten sonraki yeni sloganımızı daha yeni başlıyoruz. Daha yapacağımız çok iş var. Vatandaşlarımız sahada ne zaman görsek bizden bu tip talep iletiyorlar. Çünkü daha önce talep edilenlerin olmadığını bildiği için kimse talepte bulunmuyordu. Haklı olarak şu an şehrin her tarafında bir çalışma, Zonguldak'ın böyle işte artık işte yeni Zonguldak olma yolundaki bu gayreti, hevesi, heyecanı, hareketi görünce vatandaşlarımıza tabii haklı olarak daha çok şeyler istemeye başlıyor ki bizler Zonguldak olarak tabii ki çok daha fazlasını hak ediyoruz.

"VALİLİK BİNASINI YIKIP YERİNE KENT MEYDANI YAPACAĞIZ"

Dediğim gibi daha yeni başlıyoruz diye bir sloganla seçim sürecinde inşallah vatandaşlarımızın karşısında olacağız. Gerçekten yapmamız gereken çok iş var. Bir tanesi de burası. Geçen hafta pazar günü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını, yüzüncü yaş gününü burada hep beraber bütün siyasi erkan, protokolümüz, başta sayın valimiz olmak üzere vekillerimiz, siyasi partilerimizin, il başkanları, vatandaşlarımız, çocuklarımız, evlatlarımız hep beraber kutladık. Neyi fark ettik? Bir meydanımız bunun gerçekten Zonguldak için büyük bir eksik olduğunu özellikle 29 Ekim programında Madenci Anıtında yaptığımız geçiş töreninde vatandaşlarımızın orada ödül alan evlatlarını göremediğini, şiir, yarışmalarında, kompozisyon yarışmalarında bunları göreme ne yazık ki kaldırımlar boyunca onlar bizleri uzaktan seyretmek ve dinlemek zorunda kaldı. Ama şimdi şöyle arkamıza dönüp baktığımız zaman Zonguldak Valiliğini başka bir yere aldığımızda burada çıkacak meydanı düşünsenize. Herhalde bunu Zonguldak'ta yaşayan kalbi Zonguldak sevdasıyla atan bütün vatandaşlarımız ister.

"VATANDAŞLARIMIZIN HAYAL ETTİKLERİNİ BİZLER GERÇEKLEŞTİRMEKLE SORUMLUYUZ"

Bizler de bugüne kadar olduğu gibi vatandaşlarımızın istediklerini, hayal ettiklerini, onlarla beraber hayal etmek için gerçekleştirmek için buradayız. İnşallah 2024 1 Nisan sabahı ipi göğüsledikten sonra uğraşacağımız işler. Bunlar, bunlarla ilgili proje görsellerimizle çalışıyoruz. 
Sayın vekillerimiz, il başkanımız, ilçe başkanımız, valimiz bununla ilgili zaten istişare ediyoruz. Inşallah bu tip Zonguldak'ımızın hasret kaldığı hizmetleri daha da hızlı şekilde Zonguldak'ımıza getireceğiz. 2 yılımız pandemiyle geçti. Depremler, seller ki aslı felaketini yaşadık malum. Tabii Tabii ki bütçe anlamında da bizi zora soktu. Çünkü diğer belediyelerimizi olduğu gibi inşallah 2024'de dönemin ve ondan sonraki  yılımız daha da çok hizmet alacağımız yıllar olacaktır diye temenni ediyoruz.
Başkan Alan ayrıca Adliye binasının ise yerinde kalacağını söyledi.

Kaynak: Ercan Demir