14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra AK Parti 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başladı.  

Zonguldak’ta vekaleten İl başkanlığı görevini yürüten Mustafa Çağlayan'a alternatif olarak, Ak Parti Zonguldak milletvekili aday adayı genç iş İnsanı Ömer Yazıcıoğlu’na il başkanlığı teklifinin götürüldüğü de siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı.

AK Parti'de kongre için takvim süreci başladı. 

Temmuz ayında ilçelerde, Ağustos ayında illerde yapılacak kongreler, Eylül ayında ise büyük kongre ile sonuçlanmış olacak.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi vekaleten İl Başkanı olan Mustafa Çağlayan’ın kongrede aday gösterilip gösterilmeyeceği, İl Başkanlığına seçilip seçilmeyeceği konuşulurken Zonguldak kamuoyunda genç bir isim olan Yazıcıoğlu Enerji Giyim Tekstil Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu üyesi, Ak Parti 28. Dönem Milletvekili aday adayı Ömer Yazıcıoğlu’na il başkanlığı teklifi götürüldüğü konuşuluyor. 

Kamuoyunda konuşulanlardan yola çıkarak telefonla ulaştığımız Yazıcıoğlu; “Konuşulanlar şimdilik spekülasyon. Şu ana kadar bir teklif gelmedi, görüşme olmadı. Adımı İl başkanlığı için kullanan, o görevi bana layık görüp adımı lanse eden herkese teşekkür ediyorum. Takdir Genel Merkezimizin, milletvekillerimizin. Bu görev bana layık görülürse elbette İl başkanlığı görevini üstlenirim. Milletvekili olarak hizmet edemediğim partime il başkanı olarak hizmet etmeyi arzu ederim. Böyle bir teklif gelirse seve seve kabul ederim. Partimi hem 2024 yerel seçimlerine en iyi şekilde taşımayı hem de Türkiye Yüzyılında en iyi şekilde temsil etmeyi isterim” dedi.

Öte yandan, Ak Parti'de yapılacak il kongresinde Mustafa Çağlayan'ı destekleyenler ile Ömer Yazıcıoğlu'nu destekleyenler arasında yoğun bir seçim mücadelesi geçeceği tahmin ediliyor.   

Özel Haber: Seda Fidan 

Editör: Oğulcan Öz