Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2024-2026 yıllarını kapsayan bütçe görüşme toplantısı tamamlandı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen bütçe toplantısına Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Ağaçlandırma ve Silvikültür, İşletme ve Pazarlama, Mali İşler, Makine ve İkmal, Orman Idaresi ve Planlama, İzin ve İrtifak, Personel  Şube Müdürleri, Dirgine İşletme Müdür Vekili ve  teknik personeli katıldı.
BAYRAKTAROĞLU; “AİLEMİZİN BÜTÇESİNİ OLUŞTURUYORUZ”
Dirgine İşletme Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda konuşma yapan Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu "Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak ve disiplin etmek amacıyla buradayız. Ailemizin bütçesini oluşturuyoruz.
Performans kriterlerimize ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına,  Turkiye Yüzyılı vizyonuna göre planlarımızı %100 gerçekleşecek şekilde yapmalıyız. Bütçemizin %45 ' i Özel Bütçe,  % 55' i Döner Sermaye bütçesi. Gelirlerimizin çoğunu üretim çalışmaları olusturmadir. Bunun için silvikültür başta olmak üzere, bütün ormancılık çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yapılması gerekmektedir. 
Hedefinizi doğru tespit ederseniz, disiplinli bir şekilde çalışırsanız başarı kaçınılmaz olur.Başarılı işletmelerde, ön plana çıkan 3 temel özellik vardır. Bunlar; Planlama, Organizasyon ve Denetimdir. Faaliyetlerin doğru planlanması, iyi işleyen bir organizasyon sayesinde değer kazanırken, sağlam bir denetim, başarının sürekliliğine katkı sağlayacaktır.
Planlamanın araçlarından biri olan bütçenin amacına ulaşabilmesi için, kontrolünün etkin biçimde yerine getirilmesi önemlidir. Bütçenin uygulanması ve kontrolü, en az bütçenin hazırlanması kadar önemli ve özen gerektiren bir husustur.
Genel Müdürlüğün stratejik planları ve politikaları doğrultusunda hazırlanmakta olan Döner Sermaye Bütçe Teklifleri, gelir-gider bütçesini oluşturan yatırımlar doğrultusunda  sürdürülebilir orman yönetimi çerçevesinde, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve devamlılığını sağlayacak şekilde hazırlanan planların bütçesi oluşturulacaktır" dedi.
TOPLANTILAR DEVAM EDECEK
Döner Sermaye bütçe hazırlıkları  diğer İşletme Müdürlüklerinde ve Fidanlık Müdürlüğünde yapılacak toplantılarla devam edecek olup sürdürülebilir orman yönetimi çerçevesinde, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve devamlılığını sağlayacak şekilde hazırlanan planların bütçesi oluşturulacak.

Editör: Oğulcan Öz