İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan yeni eğitim öğretim sezonu hazır olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

2 AY GİBİ SÜREDE SELDEN ETKİLENEN 14 OKULDA Kİ TÜM EKSİKLİKLERİ GİDERDİK..

Eğitim öğretim başlıyor. Okullarda hazırlıklarımız, seferberlik halinde yürüyor. İnşallah bir sorunla karşılaşmayacağız 
Selden etkilenen 14 okulumuzdaki eksiklikleri giderdik. Kısa sürede hızlı bir şekilde bu kadar eksikliği giderebilmek takdire şayan. Tüm arkadaşlarımız seferberlik halinde çalıştılar. Burada özel idare çalışanlarına ben teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Hakikaten bu kadar kısa zamanda bu sorunu çözebilmemiz de bize çok yardımcı oldular. Mesailerinin büyük zamanlarını bize ayırdıkar. oradaki arkadaşlarımız.  bürokrasideki  gerekli refleksleri de Özel İdare Genel Sekreterliği, Valiliğimiz çok kısa zamanda yaptı. Yani 2  ay gibi bir sürede selden etkilenen birçok okulumuzdaki eksiklikleri giderdik. Personel eksiği olmayacağımı tahmin ediyoruz.

BAZI ALANLARDA ÖĞRETMEN EKSİĞİMİZ BAZI ALANLARDA İSE ÖĞRETMEN FAZLALIĞIMIZ VAR..

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, "Yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz büyüklerimiz tamam olacak. Ama ummadığımız, tahmin etmediğimiz, aksaklık olursa anında hepimiz tüm çalışanlar olarak seferberlik halindeyiz. Bizi uyarırsanız eksikliği gidermeye çalışırız. Bizim görmediğimiz bir şey varsa, bize anlatırsanız başta seçilmiş kişiler anlatılırsa, sizlere anlatırsanız, aydınlanmanız anlamında bu eksikleri gidermeye çalışacağız
Şimdi bazı okullarımızda öğretmen eksiğimiz var. Bazı alanlarımızda da öğretmen fazlamız var. Onları değerlendirmeye çalışıyoruz.
Eğitim öğretime hazırız. İnşallah. 

OKULLARDA KAYIT PARASI ALMAK YASAK AMA OKUL AİLE BİRLİKLERİNE BAĞIŞ SERBEST..

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan okullarda kayıt parasının alınmasının yasak olduğunu. ancak okul aile birliklerine  gönüllülük esasıyla bağışın serbest olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Velilerden bize kayıt parası alınıyor diye şu ana kadar bir şikayet gelmedi.. Kayıt ücreti diye bir şey yoktur. Bakanlığımız bu konuda  kayıt Ücreti alınmamasına dair talimatları vardır. Ancak okul aile birliğine bağış yapmak serbesttir. Takdir edersiniz ki genel bütçeden gelenlerin dışında okulun bazı ihtiyaçları olabiliyor. Gönüllülük esasına bağlı olarak okul aile birliklerine bağış yapılabilir bu serbest. Okul aile birlikleri de sadece gönüllülük esasına bağlı olarak bağış alabilirler" 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Metin Özden