Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan;
"Ülkemizin yıllardır yaşadığı terör belası yüzünden gerek beşeri gerekse ekonomik yönden gelişmesine engel olan ve adeta kanını emen FETÖ, PYD, PKK, DAEŞ, YPG vb. terör örgütleriyle mücadele etmek, çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmek en elzem önceliğimiz olacaktır." dedi.

Göreve başlama mesajı yayınlayan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan;
"Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sağlamak için elimden gelen gayreti göstereceğimden emin olabilirsiniz" ifadesini kullandı.

FETÖ, PYD, PKK, DAEŞ, YPG vb. terör örgütleriyle mücadele etme konusunda çocuklarımızı da  bu bilinçle yetiştirmenin  en elzem önceliği olacağını ifade eden bir Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan'ın mesajı şu şekilde;

"Sayın Bakanımızın takdir ve teveccühleriyle tarafıma tevdi edilen Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine 07/08/2023tarihinde başladım. Öncelikle Zonguldak halkımıza ve eğitim camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Saygıdeğer hemşehrilerime ve eğitim camiamıza hizmet edecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

Bu mutluluk ve gururu yaşamama vesile olan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin olmak üzere ilgili herkese şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ülkemizin her alanda başlattığı kendi coğrafyasında ve dünyada merkezi ve lider bir konum edinme projesi olan "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna katkı sağlamak için elimden gelen gayreti göstereceğimden emin olabilirsiniz. Buna bağlı olarak özellikle milletimizin umudu olan gençlerimize ve çocuklarımıza doğru yolu göstermek, muasır medeniyetin öncüsü olan bilimi ve aklı rehber edinerek yürümek en büyük şiarımızdır.

Cumhuriyet tarihimizin ilk vilayeti olma özelliğinin yanı sıra, Türk sanayi ve ekonomisine iki asra yakındır damgasını vuran, taşkömürünün ve emeğin başkenti Zonguldak'ta görev yapacak olmanın heyecanı ve gayreti çalışmalarımıza yön verecektir. Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda, ülkemizin her sathında üretken, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, özgüveni yüksek, iletişimi güçlü, işbirliğine açık nesillerin yetişmesi, eğitim camiamızın mevcut kalite ve kapasitesini maddi ve manevi olarak daha da geliştirerek artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Burada günlük kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayıcı bir misyon yüklenmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin yıllardır yaşadığı terör belası yüzünden gerek beşeri gerekse ekonomik yönden gelişmesine engel olan ve adeta kanını emen FETÖ, PYD, PKK, DAEŞ, YPG vb. terör örgütleriyle mücadele etmek, çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmek en elzem önceliğimiz olacaktır.

Geleceğimizin teminatı yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı, gerekli her türlü bilgiyle mücehhez, kendini bu aziz vatanın gelişme ve kalkınmasına adayarak ailelerine, ilimize ve ülkemize layık bireyler olarak yetişmeleri için tüm gayretlerimizi bu alana sarf edeceğimizden hemşerilerimizin emin olmasını bekleriz.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünün Teftiş Kurulu Başkanı olarak uzun yıllar görev yapmanın nasip olduğu kadim şehrimiz Zonguldak'ta İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev almanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken üstelendiğimiz sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun da farkındayız. Güzel şehrimiz Zonguldak'ı ve eğitim sorunlarını yakinen bilen bir hemşehriniz, bu aziz vatanın kendini eğitim sorunlarının çözümüne adamış bir evladı olarak, başta Zonguldak olmak üzere, daha büyük ve güçlü Türkiye için gecemizi gündüzümüze katarak ne gerekiyorsa yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz.

Bu kutsal amaçlara ulaşma yolunda; bürokrasimizin, velilerimizin, akademik ve bilimsel camianın, eğitim kurumlarımızın, tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, iş dünyamızın, basın ve yayın kuruluşlarımızın, tüm paydaşlarımız ve saygıdeğer halkımızın yanımızda olacağından asla şüphemiz yoktur. Onların yürekten desteğiyle bizlerin bitmez tükenmez enerjisi ve azmi birleştiğinde, en küçüğünden en büyüğüne kadar aşamayacağımız sorun kalmayacaktır. İnsanlarla olan diyaloğumuzda ana davranış prensibimizin sevgi, saygı, hoşgörü, her güzel talebe yardımcı olmaya odaklı olduğunu, saygıdeğer hemşerilerimizin bilmelerini ve bundan asla şüphe etmemelerini isteriz. Tüm bunların yanında toplumları ve devletleri ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin de adalet anlayışı olduğuna inanıyoruz. Özellikle olaylara ve olgulara hak ve adaletin timsali olan Hz. Ömer'in adaletiyle yaklaşmak temel ülkümüz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle kapımızın herkese açık olduğunu tekrar arz eder, tüm hemşehrilerime  selam, sevgi ve saygılarımı sunarım."

(Haber-Ercan Demir)