Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, "Kilimli Belediyesi'nde toplu sözleşmemizden kaynaklı zammı uygulamamakla ilgili hala bir direnç gösteriliyor." dedi ve kilimli Belediyesi'ni masaya davet ediyoruz. Biz dava değil karşılıklı anlaşma taraftarıyız" ifadesini kullandı.

Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, toplu sözleşme görüşmeleri, kıdem tazminatı tartışmaları ve 4-D statüsünde ki şirket çalışanların kadro talepleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

11 BELEDİYEYLE EK PROTOKOL İMZALADIK.

Enflasyonun yarattığı tahribatları gidermek amacıyla 11 belediye ile ek protokol imzaladıklarını belirten Belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş şunları söyledi:

"Belediye İş Sendikası olarak örgütlü olduğumuz belediyelerde ve belediyeye bağlı şirketlerde ki toplu sözleşmeleri Temmuz ayında sonlananlarla ilgili ve yılbaşında bitenlerle ilgili enflasyonun yarattığı tahribatları belediyelerde giderebilmek adına belediyelerde ek zam taleplerini dile getirdik. Bugüne kadar sadece bir belediye hariç diğerlerinin tamamında olumlu dönüşler aldık. Enflasyonu yarattığı tahribatı giderebilmek adına bir nebze de olsa işçilerimize nefes aldırabilmek adına zamlar aldık ve imzaları attık. Bu anlamda anlayış gösteren tüm belediyelere ve işverenlere teşekkür ediyoruz"

KİLİMLİ BELEDİYESİ'Nİ MASAYA DAVET EDİYORUZ. BİZ DAVA DEĞİL KARŞILIKLI ANLAŞMA TARAFTARIYIZ..

Kilimli  Belediyesi'ni masaya davet ettiklerini ve dava değil karşılıklı anlaşma taraftarı olduklarını belirten Belediye  İş Sendikası Başkanı Osman Karataş şunları kaydetti:

"Sadece Kilimli Belediyesi'nde toplu sözleşmemizden kaynaklı zammı uygulamamakla ilgili hala bir direnç gösteriliyor. Kendilerine buradan bir kez daha sesleniyorum. Gelin sıkılı yumrukla toka olmaz. Gelin bu işi masa başına tekrar çözelim. Yeniden masaya oturalım anlaşmamızı yapalım. İşçilerimizin aldığı maaşlar gerçekten çok düşük Bu anlamda bu düşük maaşların bir nebze de olsa iyileştirmek adına tekrar Kilimli belediye yönetimini de masaya davet ediyoruz.
Eğer bu çağrımıza cevap vermezlerse yasal anlamda dava konuları olacak. Biz bu süreçte dava değil karşılıklı masa başında anlaşma taraftarıyız. Bizimle anlaşma yaparak bütçesini ayarlayıp gerekli zamları veren diğer belediyelerimize teşekkür ediyoruz."

8 TOPLU SÖZLEŞMESİNİ YETKİSİNİ BEKLİYORUZ.

Yeni yılda 8 toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını belirten Osman Karataş, "Önümüzdeki süreçte yeni yıl geliyor ve yeni yıldan itibaren yeni sözleşme süreçleri başlayacak. Şu ana kadar tespiti gelen 8 toplu sözleşmemiz var yetkilerini bekliyoruz.1 Ocak'tan itibaren de devam edecek sözleşmeler bunlar.
Yeni sözleşmelerle çalışmalarımız devam edecek. Örgütlenme çalışmalarımıza devam ediyor."dedi.

4-D'LİLER KAMU İŞÇİSİ SAYILMALI.

Hükümete 4-D'lerin de kamu işçisi sayılması çağrısında bulunduklarını ifade eden Osman Karataş şunları ifade etti;

"Onun haricinde güncel gündem taşeron kadrolar. Belediyelerde kadro adı altında sadece 4-D'li şirket personelleri olarak çalışıyoruz. Biz buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz Hükümete; Bizler kamu işçisi sayılmak istiyoruz. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaların meclis açıldığında bakanın da verdiği sözler doğrultusunda bizleri de bu haktan mahrum etmemelerini istiyoruz. Gerekiyorsa gerektiği şekilde bu tüm sendikalarla birleşerek hak taleplerimizi masa olmazsa saha var bunları her türlü yüksek sesle dile getireceğiz"

KIDEM TAZMİNATINA DOKUNDURTMAYIZ..

Kıdem tazminatının tartışmaya açık bir konu olmadığını belirten belediye İş Sendikası Başkanı Osman Karataş şunları ifade etti:

"Kıdem tazminatı tartışılamaz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın için kıdem tazminatı hakkımız tartışmaya açık bir konu değildir. Kıdem tazminatından  vazgeçmek diye bir şey söz konusu değildir.  Kıdem tazminatına uzanacak her türlü el boşa çıkar.  Genel merkezimizde de bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor"

Kaynak: Ercan Demir