Oturum ile ilgili bilge veren Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, yaptığı açıklamada şunları söyledi : 
Zonguldak Belediyesi personel şirketinde 720 işçiyi kapsayan 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme taslak görüşmeleri için bugün itibariyle Sayın Belediye Başkanımız ve  komisyon üyeleriyle birlikte görüşmelere başladık. 66 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinin ilk 14 maddesini bugün itibariyle anlaşarak sonuçlandırdık. Geri kalan 52 madde üzerinde de 5 Haziran'dan itibaren görüşmelere devam edeceğiz. 
Temennimiz seçim öncesi de verilmiş olan sözler ve üzerine refah payıyla birlikte masa başında çözümlenmesi, işçilerimizin mutlu, huzurlu bir şekilde çalışmalarıdır. 
Karşılıklı iyi niyet ve barış içinde toplu sözleşmenin imzalanacağını ümit ediyorum. 
Bugünkü görüşmeden layıkıyla lezzet aldık. Sayın Başkanımıza, komisyon üyelerimiz temsilcilerimiz ve şubemiz adına hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısıyla masa başında bağıtlanacak bir toplu sözleşme olur. Temmuz ayının sonuna kadar bir yasal süremiz var. O süre içerisinde de bu sözleşmeyle masa başında onaylanacağına inancımız tamdır. 
Diğer yandan, seçim öncesinde sayın başkanımızın günlük  1500 TL sözü vardı. Şu andaki tasarruf genelgesi ve ekonomik şartları göz önüne alarak böyle bir ödemeyle ilgili şu anda bir zaman istedi. Zannedersem bu toplu sözleşme kalacak gibi duruyor. Toplu sözleşmede bunun üzerinde bir rakamla inşallah masa başında anlaşacağımızı ümit ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz