14 Mayıs seçimlerinde alınan resmi oy oranları ile değerlendirme yapan Osman Zaimoğlu, "Rakamlar çok net ortada. 28.575  Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu var. 21.226 AKP'nin oyu var. 3.871 MHP'nin oyu var. Birleştirdiğin zaman da Hiçbir şeysiz sandığa gelse bie 25.000  yapıyor. Bizim gene 3.500 oy fazlamız var. Hiç firesiz MHP'nin oyu AKP'ye gelse bile 3.600 biz Zonguldak Belediyesi sınırlarında öndeyiz" dedi.

CHP'li belediyeye 55 gün kaldığını belirtilerek AK Parti'ye şimdiden geçmiş olsun diyen CHP  Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu şunları söyledi;

ZONGULDAK BELEDİYESİ'NE 19 MAHALLEDE OTURAN SEÇMEN OY VERECEK . İL GENEL MECLİS OYLARI MERKEZLE KARIŞTIRILMASIN. 3.600 ÖNDEYİZ

"Şu anda bazı haber sitelerinde Cumhuriyet Halk Partisiyle AKP'nin oylarını eşitlendiği yönünde bir algı oluşturulmakta. Yanlış. İl genel meclisiyle beraber Zonguldak'ta köylerle beraber alınan oyları ondan sonra belediye başkanlığı noktasına getirip bunu değerlendirmek siyasi olarak yanlıştır.  neden Yanlıştır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şunu söylüyoruz. Diyoruz ki Zonguldak Belediyesi'nde oy kullanılacak. Seçmen profili 19 mahalleden oluşmaktadır. 19 mahallenin seçim sonuçları  merkez ilçe  seçim kurulu tarafından YSK'ya rakamlarla konuşuyorum. Net ifade ediyorum. 14 Mayıs milletvekilliği seçiminde bugün 31 Mart seçimlerinde kullanılacak seçmen için söylüyorum belediye başkanlığı oylarını da kullanacak seçilen için konuşuyorum. 28.575 oy Cumhuriyet Halk Partisi'nde. 28.575 değerli arkadaşlar. AKP'nin 21.226, MHP'nin 3 871 İYİ Parti'nin de 5.563.
Kimse bu oyları köylerdeki o oylarla karıştırıp Zonguldak Belediye Başkanlığı'nda kavram kargaşası ve algı yaratmaya kalkmasın. Zonguldak insanı çok akıllı ve mantıklıdır. Benim arkadaşlarım, dostlarım, hemşehrilerim. Böyle karman çorman siyasi algı yaratarak sanki bize yakınlarmış gibi, ki bu oylamada bile 5000 fark gözüküyor.

Efendim MHP birleşirse işte kafa kafaya geliyormuş gibi izleyince hayır. Rakamlar çok net ortada. 28575  Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu var. 21226 AKP'nin oyu var. 3871 MHP'nin oyu var. Birleştirdiğin zaman da Hiçbir şeysiz. Sandığa gelsinler 25000 gün yapıyor Bizim gene 3500 oy fazlamız var. Hiç firesiz MHP'nin oyu AKP'ye gelse bile 3600 biz Zonguldak Belediyesi sınırlarında öndeyiz. 

Bu resmi rakamla konuşuyorum. Ben bunları anketlere siyasi algılara vesaireye dayanarak söylemiyorum. Devletin kurumları oradadır. Bu konuyu düzenleyen de Yüksek Seçim Kurulu'dur. Herkes bunu görebilir. Cumhuriyet Halk Partisi gümbür gümbür adayıyla beraber seçimleri kazanacaktır. Bu oyları ben şu anda resmi rakam olduğu için söyledim ama tabii bu oylardan 21226'dan ve 3871 adayımız Tahsin Erdem'e kaç yüz tane veya kaç bin tane de ayrıyeten oy geleceğini bak siyaseten de anlatmıyorum. Bunları da değerlendirdiğiniz zaman bu iş bitmiştir. Geçmiş olsun AKP Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi'ne 55 gün kalmıştır. Gözün aydın Zonguldak diyorum"
 

Kaynak: Ercan Demir