Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak merkez ilçe başkanlığını kazanan Osman Zaimoğlu bugün merkez ilçe seçim kurulu'ndan mazbatasını aldı.
Merkez ilçe seçim kurulu müdürü Eren Şahin mazbatayı Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğln'la teslim etti.

Mazbata almadan önce partililer kalabalık şekilde toplandı ve onuncu yıl marşı ile adliyeye girdiler.

Mazbata alımından sonra ise toplu fotoğraf çektirildi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu yaptığı açıklamada partiden  istifa etmiş küskünlere gelin diye çağrı'da bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünde böyle bir görevi devralacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Osman Zaimoğlu şunları ifade etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin birbirinden değerli  yoldaşları, arkadaşlarım, il başkanlarım, ilçe başkanlarım, yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları hepiniz hoş geldiniz dostlarım şeref verdiniz. EçBugün mutlu bir gün. Yarın Cumhuriyet Halk Partimizin yüzüncü yılını kutlayacağız. Böyle bir günde mazbata alıp ilçe başkanı olmak onuru da bana nasip oldu. Bundan dolayı gurur izliyorum Ulu önderimize olan sevgimizi, saygımız nedeniyle Cenabı Allah bize Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığını nasip etti. Ulu önderimizin ve cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en yüksek seviyede dalgalandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu çerçevede Tüm Cumhuriyet Halk Partilileri yarın saat on buçukta yapılacak olan kuruluş eee törenimize valilik önünde bekliyorum. Eee katılımları bize güç verecektir. Ayrıyeten de tüm istifa etmiş Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımı da yuvaya dönün diye çağrıda bulunuyorum. Kapım açık, kucağım açık, gönlüm açık, dört gözle onları bekliyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın devrim şehitleri sembolü olarak da tam bağımsız Türkiye isteyen Deniz Gezmiş.  Buraya katılan, beni onurlandıran, bana güç veren tüm arkadaşlarıma da ayrı ayrı sevgilerimi, saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun" 

Partiler daha sonra İranlı müteci müzisyenin çaldığı onuncu yıl marşı eşiğinde çarşı içinde yürüdüler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Metin Özden