Osman Zaimoğlu, İnsanlar ramazan ayını  yardım kolileri ile geçirmeye çalışıyor. AK Partililer kuş sütü, kuru yüzüm İle iftar yapıyorlar. trabzonlular, Rizeliler, Çankırılılar, Karabüklüler ve Zonguldaklılar  sizden hesap soracak. Yaptırdıkları anketleri gördükçe algı yapıyorlar” dedi. 

KUŞ SÜTÜ, KURU ÜZÜMLE İFTAR YAPIYORLAR

Düzenlediği basın toplantısında konuşan. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, “ İçinde bulunduğumuz günler itibariyle çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ramazan ayını insanlarımız buruk, mahcup ve imkansızlıklar içerisinde idrak ediyor. İnsanlarımız yaşam telaşında, insanlarımız geçim telaşında Ramazan ayını idrak etmeye çalışıyor. Bu insanlar yardım kolileri ile Ramazan ayını idrak etmeye çalışıyor. Mevcut yöneticilerin, AKP yöneticilerinin bu tablodan hala daha nasıl utanmadıklarını merakla izliyorum. 
Her akşam bir başka iftar programında masalarını kuruyorlar, kuş sütü, kuru üzüm İle iftar yapıyorlar. 
Bunu da resimlerle garip bıraktıkları ve muhtaç bıraktığı insanlara utanmadan sayfa sayfa Instagram, Facebook veya sosyal medya veya işte basın kanalıyla yayınlıyorlar. 
Mübarek günlerde çok büyük sıkıntısı olduğunu bilmiyorlar mı? İnsanların duygularıyla, insanların geçim darlığıyla alay ediyorlar. 
Yani böylesine bir utanç tablosundan nasıl utanmıyorlar ve halen daha bu kadar zor durumda bıraktığı insanlardan nasıl gidip oy isteyebiliyorlar” 

“TRABZONLULAR, RİZELİLER VE ZONGULDAKLILAR SİZDEN HESAP SORACAK”

Zaimoğlu, “ İftar programlarında esip gürleyen AKP yöneticilerimiz var. Bu bahsettiğim kuş sütü, kuru yüzüm, tam donanımlı böyle masalarda ve lüks mekanlarda yayınladıkları Ramazan iftarlarında konuşma yapıyorlar.
İşte Trabzonlular şöyle hesap soracak, böyle olacak. Siz Trabzon tereyağını bugün kilosu 430 liraya getirdiniz. AKP iktidarından bahsediyorum. Trabzonlar sizden bunun hesabını soracak. Rize'nin çayını 150 liraya getirdiniz. Rizeliler de sizden hesap soracak. Giresun'un fındığını bir kilosu 650 liraya getirdiniz. Giresun'lar da sizden hesap soracak. Çankırı’nın meşhur tulum peynirinin kilosunu 400 liraya getirdiniz. Çerkeşliler de sizden hesap soracak. Ayrıca sizden Zonguldaklılar da hesap soracak. 
TTK'yı bitirdiniz, işsiz bıraktınız insanları, aç bıraktınız, emekliyle alay ettiniz. Hastane koridorlarında saatlerce randevu için insanları beklettiniz. Hepsi sizden hesap soracak. Karabükler de soracak. Ne demire el vurulabiliyor, ne çeliğe, ne inşaat yapabiliyor insanlar. Siz bu insanları düşünemez mi zannediyorsunuz? Bu insanlar  düşünme kabiliyeti olmayan insanlar mı zannediyorsunuz.
Zonguldak halkı demokrasiyi çok iyi takip eden, sahip çıkan, siyaseti çok iyi takip eden bir halktır. Öyle hamasi cümlelerle beraber Zonguldak halkından kimse oy alamaz. Siz hiç alamazsınız. Ben söylemiyorum. Emekli dernek başkanları söylüyor. Bu iktidardan sandıkta hesap soracağız diyor. Kim kimden hesap soracakmış? AKP yöneticileri. Bu halk sizden hesap soracak” dedi. 

“YAPTIRDIKLARI ANKETLERİ GÖRDÜKÇE ALGI YAPIYORLAR”

Zaimoğlu, “ Seçimleri kaybettiklerini gördükçe. Yaptırdıkları anketlerde ve yapılan anketlerde seçimi kaybettiklerini gördükçe algı çalışmaları hızlanıyor. İlerleyen günlerde daha da hızlanacağını biliyoruz. Belediye çalışanlarına oynuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi maaş veremez. Yok Cumhuriyet Halk Partisi  işçi çıkartır vesaire gibi. Arkadaşlar bizim belediye çalışanlarına ödeyeceğimiz maaşla ilgili en ufak bir sorun yoktur, olamaz da. Kim diyor bunu? İşte buyurun kendisi söylediği çelişkiyle anlatayım. Şu anda muhalefette olan belediyelerde, iktidarda olan belediyelerde alacakları yani genel bütçeden, İller Bankası'ndan alacak ücretler eşit oranda dağıtılmaktadır. Bunu söyleyen AKP İl Başkan Vekili. Ben söylemiyorum. Doğru söylüyor bak. Bu dediği doğru işte. Hangi söylediğin doğru? Bu söylediğin mi doğru? Belediye iççisi maaş alamaz dediğin mi doğru. İller Bankası'ndan ücretler belediyelere kanunla düzenlenmiş olduğu üzere dağıtılmaktadır. Dolayısıyla bizim işçi maaşıyla ilgili en ufak bir şüphemiz ve tereddütümüz yoktur. Sizin işten çıkardığımız 13 işçiyi biz işe alacağız seçimden sonra” dedi. 

Muhabir: Ercan Demir