Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız için kullandığı "40 fırın ekmek yemesi lazım" sözlerine , "Osman Zaimoğlu'na yakışmadı talihsiz sözler bunlar' diyerek tepki gösterdi.

CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu da kendisinin afet üzerinden siyaset yapmadığını sadece sahilde ki malzemelerin kötü şekilde yapılarak TOKİ'den teslim alındığını söylediğini belirterek, "AK Parti Merkez ilçe başkanımız Hüseyin Yıldız beni kalitesizlikle suçlamış. Sayın Belediye Başkanı diyememiş ki ona (Eşek herif Sen nasıl Osman Zaimoğlu'nu kalitesizlikle suçlarsın hadsizlik yapmışsın) diye fırça atmamış" diye tepki gösterdi.

Ayrıca kendisinin Merkez İlçe başkanına yaptığı eleştiriye karşılık cevabını Zonguldak Belediye Başkanı tarafından verilmesini de anlayamadığını ifade eden Osman Zaimoğlu şunları söyledi:

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık'ın "Afet üzerinden siyaset yapanın gözü çıksın" sözünü hatırlatması sevindiricidir  ve Ben de bu sözün altına imzamı atarım. AKP Merkez ilçe başkanı evvelki gün yaptığımız basın açıklamasına karşılık olarak doğal afeti siyasi malzeme yapanlar kalitesizdir demişti ya.
Madem öyle benim şehrimin belediye başkanı (Muharrem Akdemir) yola tuz dökmüş. Yedek tuz için Konya'dan sipariş vermiş. Kar yağıyor. Yollar kapanmış. Afet var. Onların tabiriyle. Sen bunu videolarını yayınlıyorsun. Efendim sel olmuş, Emrah Çarşısı'nda çok yoğun su, yağmur sel girmiş. Esnafla yaşadığı polemiği yayınlıyorsun. Ve bunu siyasi olarak oya devşirmeye çalışıyorsun, algı yapmaya çalışıyorsun. Bu şimdi afet siyaseti değil mi.
Anlamıyorlarsa tekrar anlatayım.  Afet üzerinden ben siyaset yaptıysam lütfen yüzüme söyleyin. 

"BEN AFET ÜZERİNDEN SİYASET YAPMIYORUM!"

Afet üzerinden ben siuaset yapmıyorum ki. Ben aptallık üzerinden eleştiri bulunuyorum. Diyorum ki  Karadeniz'e tahta konur mu? Kayaları söken bir Karadeniz var senin karşında. Yani bu bu paranın çarçur edilmesidir ya.  Bunu anlatıyorum ben. Yani bunu yaparken Bunun altına bari bir beton düşeyelim. Beton dökelim, Tahtayı o aralarına ızgaranı koy. Dalga vurduğu zaman sökmesin. Aralarından da delik bırakılsın ki dalga şiddetini azaltsın. Yani benim söylediğim bu.

NİYE ONA DEMEMİŞLER; "EŞŞEK HERİF SEN NASIL OSMAN ZAİMOĞLU'NU KALİTESİZLİKTE SUÇLARSIN?"

Şimdi başka bir şey bana benim işte ilçe başkanının söylediğim yakışmıyormuş. kendisi daha niye önce dememişki ilçe başkanına? "Eşek Sen önce bir Osman ağabeye kalitesiz deme hakkına sahip değilsin. Onun kalitesi zaten asaletinde bellidir, ailesinden bellidir. Nasıl cevaplar veriyorsun diye. Azarlamamış mı onu daha? Bunu söyleyin. Veya ilçe başkanı yerine belediye başkanı cevap veriyor. İlçe başkanlığıda mı yapıyor aynı zamanda? Madem ben yakışıksız bir beyan verdiysem ilçe başkanı bana cevabını verir. Belediye başkanına nereden görev düştü? Ben anlamadım. Siyasette işler karıştı galiba.  Yani bilemiyorum. İlçe göreviyle mi yapıyor? Ben bir beyanat verdiysem yakışıksız, o ilgili bir kişi cevabını verir. Şehrin belediye başkanı vermez. Nelediye başkanı bu noktada ilçe başkanı adına bir yorumda bulunma hakkına sahip değil ki. 

Afeti kim siyasi malzeme yapıyorsa. Bakın günlerce elektrikler kesildi.Siz bunları bilmiyor musunuz arkadaşlar?  Yani biz bunları bak dile getirmedik. Dedik ki artık fırtınadır. Kablo Sonuç itibariyle üç dört tane vatandaşımız, arkadaşımız çalışıyor şeyde Enerj Sa'da  Yetişemez. Biz ayakta durmakta zorlandığımız esnada o arkadaşlarımız direklere çıkıyorlar. Tabloları bağlamak için. Canları tehlikede. Biz ayakta duramadığımız anda Biz bunları eleştirecek hadsiz değiliz ki. Aptal da değiliz. O arkadaşların emeğine bir saygısızlık yapabilir miyiz? Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz.  emniyet güçleri, jandarmalar, köylerde, mahallelerde ellerinden geleni yaptı. Biz bunları yok mu sayacağız yani?

''FIRTINA OLMADAN ÖNCE DE SAHİLDEKİ TAHTALAR ÇÜRÜMÜŞTÜ''

Zonguldak'ta bizim sahil projesi ini eleştirmek için illaki fırtınanın olmasına gerek yok. Normal zamanda da çürümeye başlamıştı.  Ve resimleri var.  Ispatla mükellefim. Sel olmadan günlük güneşlikken o tahtalar olduğu yerde çürüdü. Neden çürüdü? Çünkü o tahtaların ki ihalede çok büyük rakam tutan kısım o. Fırınlanmış ve ilaçlanmış ağaçtan yapılması gerekiyor. O yüzden çürüdü. O yüzden şimdi Biz bunu eleştiriyoruz."

Kaynak: Ercan Demir