Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve yönetimi Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek hafta sonu gerçekleştirdikleri 35. Olağan Genel Kurul sonrası oluşan yeni yönetimi tebrik ettiler.

“TÜRKİYE’DE LOBİSİ OLMAYAN TEK ŞEHİR ZONGULDAK” 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve yönetimini tebrik eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak Kömürspor’un yürüyüşüne Ak Parti Milletvekillerinin gelmemesini sert sözlerle eleştirdi.  
Acilen Zonguldak lobisi oluşturmamız gerekiyor diyen Zaimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Zonguldak için vazgeçilmez olan değerli basın mensuplarının bu genel kurulu Zonguldak'ımıza hayırlar getirsin. Ben inanıyorum ki siz bugüne kadar yaptığınız güzel görevleri Zonguldak'ın ve kamuoyuyla aydınlatma görevini daha da üstüne koyarak yapacaksınız. Bu nedenle sizlere ve camianıza başarılar diliyorum. Pazar günü Zonguldakspor’un yürüyüşüne katılım noktasında ben dokuz bin mesaj attım. Zonguldak amigoları ve taraftarı harici büyük çoğunluğu CHP kanadı oluşturdu. Ben Ankara’da iken yönetim kurulu, meclis üyeleri ordaydılar. Biz şehrimize sahip çıktık. Zonguldak Kömürspor bizim yaşam kaynağımız. Fakat AKP iktidarı bizim yaşam enerjimizi sömürdü. Zonguldak ve Zonguldakspor büyük bir camiadır. Yaşananları herkes gördü ve bu yapılanlar unutulmayacak. Bizim vekillerimiz gelip şehre ve takıma sahip çıkıyorlar. AKP vekilleri nerede, yoklar. Herhangi bir açıklama yapmadılar. Özel işleri olabilir fakat içlerinden bir tanesi gelip de orada temsil edebilirdi. Sahip çıkın ki Ankara, Bakanlıklar görsün. Zonguldak’ın vekili çok önemli bir konuda nasıl olmaz. Siz kimin vekilisiniz. 5 milletvekili Zonguldak’a sahip çıkmalıdır. Türkiye’de lobisi olmayan tek şehir Zonguldak’tır. Acilen Zonguldak lobisi oluşturmamız gerekiyor. Diğer şehirlerin vekilleri Ankara’da her istediğini alıyor. Bizim adımız sadece caddelerde kaldı. El ele verip birlik bütünlük sağlayarak bir lobi oluşturmamız gerekiyor. Zonguldak şehrinin Türkiye’nin her vilayetinde damgası var. Demokrasinin, dinamizmin ilk şehrine herkes sahip çıksın.” İfadelerine yer verdi. 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’da ziyaretten ötürü memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz