Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Belediyesi koordinesinde iftar programları ramazanın ikinci gününde de devam etti.
Polis evinde düzenlenen iftar programına Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi 25 ve 26.Dönem İstanbul Milletvekili Dr. Hasan Sert,  İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Baro Başkanı Türker Kapkaç,  Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, aynı zamanda bir engelli olan AK Parti Zonguldak milletvekili aday adayı Fehim Dinç, engelliler ve aileleri ile Zonguldak Belediyesi engelli yaşam merkezinde eğitim gören engelli bireyler ve otizm Derneği Başkanı Arife Dereli ile üyeleri katıldı.

İftardan sonrası açılış konuşmasını Zonguldak Belediye Başkanı DrÖmer Selim Alan yaptı ardından Vali Mustafa Tutulmaz engelli bireylere seslendi.
ALAN: 'HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ'
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan: "2019 yılında görevi devraldığımız zaman engelli bireylerimizin neler çektiğini gayet iyi biliyordum. Zamanında da elimizden geleni yapıyorduk ama belediye başkanı olduktan sonra yetkimiz ve sınırlarımız daha da genişledi. Öncelikle Engelliler Derneğimizin engellilerimiz için çok rahat gidebilecekleri valiliğin olduğu bölgeye taşıdık. Engellilerimizin mutlu olduğunu gördüğümüzde daha da mutlu oluyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezini inşaa ettik keşke daha büyük yapsaydık diye düşünüyoruz. Daha iyilerini yapacağız. Her zaman 7/24 sizlerin emrinizdeyim. En büyük engel sevgisizliktir hepimiz birer engelli adayıyız bizlere düşen görev sizlerin hayatınızdaki engelleri tamamen kaldıramasak bile en aza indirebilmek için elimizden geleni yapacağımızın altını çiziyorum."
VALİ TUTULMAZ: 'HİÇ BİR ZAMAN DUYARSIZ KALMADIK'
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada: "Engel yeterki beyinde olmasın diğer engeller bir şekilde sevgiyle, anlayışla aşılabiliyor. Bugüne kadar toplumumuzun sosyal devlet anlayışımızın ön plana çıkartmasıyla beraber toplumum her kesiminde bir görev sahibi olarak görmemiz mümkündür. Saygın bireyler olarak hayatlarına devam etmektedirler bugüne kadar hiçbir engelli kardeşimizin sorununa duyarsız kalmadık. Engelleri kardeşlerimizin her zaman yanındayız onların dertlerini ve problemlerini çözmek durumundayız."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi