YASA TEKLİFİNİ SİZ HAZIRLAYIN

ONLAR REDDETSİN

* İlimizde aylardır devam eden rödövans işletmelerinin sorunlarının çözülmesine ilişkin tartışmalardan sonuç alınamayınca işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan özel sektör maden işçileri iktidar partisi milletvekilleri ile torba yasadan ümidini kesti.

Rödövans işletmelerinin tamamen tükenme noktasına geldiğini ve kapanmalarının an meselesi olduğunu söyleyen özel sektör temsilcileri ve maden işçileri CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile Zonguldak eski Valisi, İyi Parti eski İl Başkanı Yavuz Erkmen'e seslenerek, TBMM'de CHP ve İyi Parti milletvekillerinin imzası ile rödövans işletmelerinin sorunlarını çözecek yasa teklifi hazırlanmasını istedi.

* Rödövans işletmecileri, bu işletmelerde çalışan maden işçileri ve Zonguldak kamuoyunda büyük endişe ve tedirginliğe neden olan işletmelerin kapanması ve aileleri ile birlikte onbinlerce insanın ekmeğinden olması riskine karşı, konuyla ilgili duyarlılık gösteren CHP Zonguldak milletvekillerinin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Konuyu gündeme getiren özel sektör maden işçileri Demirtaş ve Yavuzyılmaz'a hitaben, " Rödövans işletmelerinin artık bir an bile beklemeye tahammülü kalmadı. İşletmeciler ocakları kapatma hazırlığı yapıyor. Binlerce insan işinden olacak. İktidar milletvekillerinin torba yasa söylemleri boş çıktı. O halde, her vesile ile TTK'nın ve rödövans işletmelerinin desteklenerek güçlendirilmesi, üretim ve istihdamı arttıracak tedbirlerin alınması, ağır maliyet yükünün azaltılması ve EPDK'nın yerli ve milli kömürü yok sayıp, yabancı kömürü teşvik eden kararının düzeltilmesi için TBMM'nde CHP ve İyi Parti milletvekillerinin ortak bir yasa teklifi hazırlayıp, TBMM Başkanlığına sunmalarını bekliyoruz. Bu konuda, eski valimiz, İyi Parti İl Başkanı ve milletvekili adayı Sayın Yavuz Erkmen'in de partisinin genel merkezi nezdinde teklifte bulunmasını istiyoruz. Muhalefet teklifte bulunsun, onlar reddetsin, o zaman kimin ne düşündüğü net bir şekilde ortaya çıkar" şeklinde konuştular.

YAVUZYILMAZ ve DEMİRTAŞ'TAN ORTAK GÖRÜŞ

* CHP Zonguldak milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş, TTK'nın üretimden çekildiği ve rantabl olarak görmediği atıl sahalarda yasal statüde üretim yaparak tekrar ekonomiye kazandıran rödövans işletmelerinin TTK ile birlikte mutlaka desteklenmesini, güçlendirilmesini ve istihdamın arttırılmasını öngören görüşlere sahip bulunuyor.

Demirtaş ve Yavuzyılmaz son günlerde yaptıkları açıklamalarda da bu görüşlerini deklere ederek, rödövans işletmelerinin kapanması halinde Zonguldak'ta mevcut işsizliğe ek olarak derin bir işsizlik yaşanacağını ve toplumda infial oluşturup, sosyal patlamalara neden olabileceğini söylemişti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi