Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı seçim manifestosunu açıkladı

ÇÖZÜM, TEŞVİK'TE

*** Memleket Partisi birinci sıra Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı, seçim manifestosunu açıkladı.

Almanya'da başlattığı seçim çalışmalarına Zonguldak'ta devam eden ve gittiği her yerde büyük ilgi ve coşkuyla karşılanan Özkan Yağcı, Zonguldak'ın sorunları ve çözüm önerilerini içeren seçim manifestosunda, ilimizin " teşvikli iller " kapsamına alınmasının ekonomik ve sosyal çözümleri de birlikte getireceğini ifade etti.

Zonguldak'ın temel üretim alanları olan taşkömürü üretimi, demir-çelik ve gemicilik sektörlerinde teşvik kapsamına alınması gerektiğini belirten Özkan Yağcı, konunun iç hukukumuzda yapılacak düzenlemelerle sağlanabileceğini söyledi.

AFAD KOORDİNASYON MERKEZİ

*** Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı, seçim manifestosunda, ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katılan TTK ve özel sektör maden işçilerinin gösterdikleri kahramanlıklara dikkat çekerek, Zonguldak'ta AFAD Koordinasyon Merkezi kurulması ve bir okul olarak görev yapması için gerekli çabayı göstereceğini söyledi.

Devrek'te mutlaka bir araç muayene istasyonu kurulması gerektiğini söyleyen Özkan Yağcı,vatandaşların araçlarını muayene ettirmek için Devrek'ten Düzce'ye gittiklerini, ilçede araç muayene istasyonu kurulması için uygun alan bulunduğunu ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

*** Almanya'da yaklaşık 600 bin Zonguldaklı yaşadığını, bu ülkede Zonguldak kimliği ve kültürünü kuşaktan kuşağa taşıdıklarını vurgulayan Özkan Yağcı, hem Almanya'da, hem de Türkiye'de yaşayan Zonguldaklılar'ın sorunlarına sahip çıkıp, çözüm üretebilmek adına siyasete atıldığını, seçildiği takdirde canla başla çalışacağını söyleyerek, " Kalbimiz Zonguldak'ta atıyor" şeklinde konuştu.

Memleket Partisi birinci sıra milletvekili adayı Özkan Yağcı, seçim manifestosunda şu görüşlere yer verdi :

1989 yılında Devrek'te doğdum.

İlk, ve orta eğitimimi Devrek'te tamaladım, yükseköğrenimimi tamamladıktan sonra, dil eğitimi görmek üzere Almanya'ya geldim. Daha sonra Almanya'da iş hayatına atıldım, halen ticaretle uğraşıyorum.

Okumak için geldiğim Almanya'dan, Memleket Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı olarak yurduma, ana vatanıma dönmek benim için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı olmuştur.

Almanya ve Avrupa ülkelerinde yüzbinlerce Zonguldaklı yaşamakta, bu sayı Bartın ve Karabük illerimizi de kapsayan eski " Büyük Zonguldaklı"

kardeşlerimizle birlikte çok daha yüksek rakamlara ulaşmaktadır.

Bizler, gurbette yaşayan Zonguldaklılar olarak asla memleketimizi unutmuyoruz, Zonguldaklı kimliğimizi kuşaktan kuşağa aktarıp yaşatıyoruz.

Devrek'i, Gökçebey'i, Çaycuma'sı, Ereğli ve Alaplı'yı, Kozlu ve Kilimli'yi, köylerimizi-kentlerimizi unutmuyoruz.

Yüreğimiz Zonguldak'ta atıyor.

İlimizin sorunlarını, ilimizle ilgili gelişme ve haberleri TV'den, gazete ve internet üzerinden, devlet yetkilileri veya siyasiler tarafından yapılan açıklamalardan izleyip öğreniyoruz.

Bu sorunları ve çözüm önerilerini dernek toplantılarında konuşup görüşüyoruz.

Demokratik rejimlerde çözümün adresi siyaset kurumlarıdır, siyasi iradedir.

Siyasete katılmamın asıl nedeni budur.

Bu anlayışla, hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeden, ilimize ve ülkemize hizmet edebilmek adına Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce'nin teveccühü ile Memleket Partisi Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı olarak huzurunuza çıkıyorum.

Bu benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı olmuştur.

Halkımızın teveccühü ile milletvekili seçildiğim takdirde, zaman kavramı tanımadan. canla başla, gece gündüz çalışacağıma, ilimizin acil çözüm bekleyen sorunlarının çözüme kavuşturulması için her kademede bıkmadan, usanmadan, yorulmadan ısrarlı takipçisi olacağıma huzurunuzda söz veriyorum.

Yaptığım araştırma ve tespitlerime göre, Zonguldak'ın acil çözüm bekleyen sorunları aşağıda maddeler halinde sıralanmış olup, bu sorunların çözümü için cansiperane çalışmak boynumun borcu olacaktır.

1- Zonguldak maden şehridir.

Topraklarımız altında 1 milyar 500 milyon ton taşkömürü rezervi tahmin edilmekte olup, çok değerli bir milli serveti ifade etmektedir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu ve özel kömür işletmelerinde minimum düzeye inen taşkömürü üretiminin yıllık 5 milyon tona çıkarılması için TTK Genel Müdürlüğü, Genel Maden İşçileri Sendikası ve özel kömür işletmelerinin temsilcileri ile istişare edilerek, insangücü ve teknolojik yatırımlar konusunda acilen gerekli önlemler alınmalı, kurumun işçi açıkları giderilip, norm kadroya ulaşalması sağlanmalı, maden işletmelerinde tüm ülkemizi yasa boğan kazaların tekrarlanmaması için gerekli iş sağlığı ve iş güvenliği önlemleri de en üst düzeyde alınmalıdır.

Zonguldak maden işletmeleri bir üretim okulu olduğu kadar, aynı zamanda arama kurtarma okulu konumundadır. Zonguldaklı maden işçileri ülkemizi yasa boğan son büyük depremlerde, bölgede yaptıkları arama ve kurtarma çalışmaları ile kendilerini tüm dünyaya kanıtlamış ve Zonguldak'ın adını tüm dünyaya duyurmuştur.

Bu nedenle, Zonguldak'ta AFAD Koordinasyon Merkezi kurulması için gerekli çalışma mutlaka yapılmalıdır, bunun sağlanması için azami çaba gösterilecektir.

2- İlimizin temel sektörlerini oluşturan kömür, demir-çelik ve gemicilik sektörlerinde mutlaka devlet teşviki sağlanmalıdır. AB ile yapılan anlaşmalar buna engel değildir, konu iç hukukumuz ile çözüme kavuşturulabilir, bunun için siyasi iradenin yetki kullanması yeterli olacaktır.

3- İlimizde, Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşen işsizlik oranının minimum düzeye indirilmesi için yeni sanayi tesisleri, olrganize sanayi bölgeleri ve tarımsal üretime yönelik çalışmalar yapılmalı, mesleki ve teknik eğitim geliştirilmeli, Filyos Projesi kapsamında açılacak tesislerde, Zonguldak doğalgazı ile ilgili tesisler ile mevcut kurulu elektrik santralları ve demir-çelik tesislerinde mutlaka Zonguldak insanına öncelik tanınmalı ve "ikamet" şartı aranmalıdır.

4- Yurdumuzun cennet köşelerinden biri olan ilimizde mutlaka kıyı ve doğa turizmi ile mağara turizminin geliştirilmesi, bunu sağlayacak altyapı tesislerinin inşa edilmesi ve mutlaka deniz ulaşımı sağlanması gerekmektedir.

5- Köylerimizde tarıma elverişli alanlar mutlaka değerlendirilmeli, seracılık, meyvecilik ve hayvancılık alanlarında özendirici önlemler alınmalı ve  tarımsal üretim mutlaka desteklenerek, artık sadece emeklilerimizin yaşadığı köylerimize geri dönüş sağlanmalıdır.

6- Üniversitemizin fiziki büyümesi, yeni fakülte ve bölümlerle desteklenmesi, akademik kadronun arttırılması yönünde hızlı adımlar atılmalı, üniversite vakfı desteklenmeli, öğrencilerimizin barınma sorununun giderilmesi için yeni devlet yurtları yapılması sağlanmalı, ayrca üniversite öğrencilerimiz için ekonomik sosyal alanlar kazandırılmalıdır.

7- Ereğli-Alaplı tersanelerine yeniden hayatiyet kazandıracak tedbirler acilen alınmalı, trilyonluk gemi tesisleri tekrar faaliyete geçirilmeli, ülkemizde ve dünya piyasalarında talep edilen gemi modellerine uygun dizayn edilerek, teşvik alması sağlanmalıdır. Böylece bölgede yeniden en az 5 bin insanımıza da iş imkanı sağlanmış olacaktır.

8- Devrek'te mutlaka araç muayene istasyonu kurulmalıdır. Vatandaşlarımız araçlarını muayene ettirmek için Devrek'ten Düzce'ye gitmek zorunda kalmaktadır.

Devrek'te araç muayene istasyonu kurulması için gerekli alan mevcuttur. Bir an önce araç sahipleri bu sıkıntıdan kurtarılmalıdır.

9- İl merkezi ve ilçelerimize bağlı bütün köylerimizin altyapı sorunları bir rapor halinde düzenlenerek, gerekli ödenekler sağlanmalı ve acilen gerekli yatırımlar yapılmaladır.

Bütün köylerimizde doğal dokuya zarar verilmeden köy sakinleri için sosyal alanlar açılmalı, ayrıca köyde yaşayan kadınlarımızı için meslek edindirici kurslar mahallinde açılmalıdır.

10- Zonguldak esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları, birlik başkanlığı ve oda başkanları ile istişare edilerek, bu sorunların ivedilikle çözülmesi sağlanmalıdır.

11-Emeklilerimiz için ekonomik olacak şekilde sosyal alanlar kazandırılmalıdır.

12-Zonguldak Kömürspor şehir takımıdır. Başka ekonomik durumu iyi olan işadamlarımız olmak üzere, tüm şehir halkının sahip çıkması gereken bir spor kurumudur.

Kulübün tesis altyapı sorunlarının giderilmesi ve kalıcı gelir sağlanması ile yeniden eski güzel günlerine dönmesi mümkündür. Bunun için elimden gelen çasayı göstereceğime söz veriyorum.

13 - Almanya ve diğer ülkelerinde iş yapan Zonguldaklı işadamlarının ilimize yatırım yapmasını sağlayacak çalışmalar, bu ülkelerde kurulu bulunan Zonguldak derneklerinin de katkıları ile koordineli şekilde sağlanmalıdır.

Özkan YAĞCI

Memleket Partisi

Zonguldak Milletvekili Adayı

Editör: Oğulcan Öz