Olay Yeni Siteler Mahallesi Eyüp Yaman Çocuk Parkı’nda meydana geldi. İddiaya göre Rabia Arslan çocuğu Ö.A.’yı arkadaşları ile birlikte oynaması için parka götürdü. Parkta, gece alkol alanların bıraktığı şişeyi diken Ö.A. fenalaştı. Diğer çocuklar, durumu anne Rabia Arslan’a bildirdi. Rabia Arslan, oğlunun durumundaki değişiklikleri fark ederek Alaplı Devlet hastanesine götürdü. Hastanede tedavi altına alınan Ö.A.’nın kan değerinin 790'a yükseldiği belirlendi. Annesi Rabia Arslan durumu polise bildirirken, parkta alkol şişesi bırakan ve çocuğunun bu duruma düşmesine neden olanlara tepki gösterdi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENDE OLMASINI İSTİYORUZ

Çocukların daha güvenli olması için yetkililerin çocuk parklarında gerekli önlemleri almasını isteyen Anne Rabia Arslan, “Bundan 2 hafta önce çocuğumu buraya parka getirmiştim. Bu parktaki masada benim çocuğum içki şişesini buluyor. Su sanıp içiyor. Bu durumu diğer çocuklar gelip bana söylüyor. Ö.A., içki içti diye ben de direkt çocuğumu acile götürüyorum. Durumu anlatıyorum. Bana Bir şey olmaz diye cevap veriyorlar. Sonra kan tahlili yapılıyor. 2 saat sonra kan değerleri 790'a çıkıyor. Serum takıyorlar. Serum taktıklarında polis geliyor. Olayı soruyorlar. Ben de olduğu gibi anlatıyorum. Ertesi gün emniyete gidip tekrar olayı tekrar anlattım. Aldığım cevap ‘Sen neredeydin’. Ben zaten parkta olduğumu söylüyorum. Bundan dolayı beni suçluyorlar. Biz istiyoruz ki, çocuklarımız burada daha güvenli bir şekilde oynasınlar. Ben gölge gibi çocuğumun arkasında mı duracağım? Yetkililerin sesimi duymasını istiyorum.” dedi.

Korktuğunu söyleyen Ö.A. “Ben şişe gördüm, içtim. Sonra hastaneye gittik. Serum taktılar, kan aldılar. Sonra çıkardılar beni. Bir daha bilmediğim bir şeyi içmeyeceğim’’ diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi