Memleket Partisi Zonguldak  2.Sıra Milletvekili Adayı Mukadder Yalçın, 4.Sıra Milletvekili adayı Kenan Karaman, Kozlu İlçe Başkanı Yasin Güngör, İl yönetiminden Çağrı Öztekin, Kilimli ilçe yönteminden Onur Kayabaş, partiden ve görevlerinden istifa etti.

Mukadder Yalçın yaptığı basın açıklamasında, hem partiden hem de görevlerinden istifa ettiklerini ifade ettiler.Yalçın ayrıca yüzlerce sayıda üyenin de partiden istifa ettiğini söyledi.

Memleket Partisi genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Zonguldak ziyaretinin kendilerine çok geç haber verildiğini ve hastalığı dolayısıyla Muharrem ince'ye Zonguldak ziyaretinde eşlik edemediğini ifade eden Mukadder Yalçın partiden toplu olarak istifa ettiklerini belirterek şunları söyledi;


"Uzun zamandır sizlere şimdi yapacağım açıklama için çok düşündüm. Konu vatan olunca, durup düşünmek kaçınılmazdır çünkü. Nihai karara vardım ve sizleri buraya kadar yordum. 


Sizlerin ve hatta Türkiye ' nin bildiği ve günlerce gündemi meşgul eden partimizin 1. Ve 5. vekil adayları idi. 
Partimizin 1. ve 5.  milletvekili adayları beni ve partimizi oldukça zor bir duruma sokmuştur. Bu süreçte ne yazık ki üye sayımızda ciddi bir azalma yaşadık. 
Milleti temsil yetkisi öyle kolay belirlenebilir bir durum olmamalıydı. 


Partimizin Genel Başkanı Muharrem İnce partimiz kurulduğu günden beridir, kirli bir üslup ile hakarete maruz bırakılmıştır. Yalnızca sayın İnce'ye değil,  şahsıma ve ülkemiz genelinde tüm örgütlere yapılan bu saldırılarıları esefle kınıyorum. 
Siyaset meydanında yer edinen çoğunluğun örnek olması gereken bir tavır ile ülkeye hitap etmesi gerektiğini  hatırlatmak isterim. Siyasi etiklikten uzak olan tüm söylemleri kınamak çözüm değildir ama değiştirmek mümkündür. 
Temiz siyasetin bir gün ülkemizde olacağı umudunu ise hiç yitirmedim.
Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle, büyük bir heyecanla çıktığım bu mücadelede yol ayrımına geldim. Genel Merkezin oluiumunda gerçeklesen kadrolarin yanıltıcı ve yanlış yönlendirmeleri nedeniyle geldiğimiz nokta üzücüdür. 
Sayın Muharrem İNCE, başarılı bir siyaset adamıdır.
Cesareti ve dürüstlüğüne olan güvenim tamdir. Ancak,  Genel Merkezin takındığı yanlış politikalar hem Sn Muharrem İnce ' yi hemde tüm örgütleri sıkıntıya sokmuştur. 
Geçtiğimiz günlerde,  Sn İnce şehrimizi ziyaret etmiştir. 
Sn Muharrem İnce ' nin ziyareti şahsıma çok geç bildirilmiştir. Ve ben bu yorucu süreçten ötürü hastalığım nedeniyle kendisine eşlik edemedim. Ziyaretin tarafıma geç bildirilmesini ise, iyi niyetli değerlendirmiyorum.
Ülkemiz 2. Yüzyılın eşiğinde cok önemli bir süreçten geçmektedir. Tarihi secime ramak kala, parti içinde yaşadığım yanlış bulduğum bir çok şeye daha fazla  kayıtsız kalmayacağım. 
İnsanların her geçen gün yoksullaştığı, tek adam anlayışının hakim olduğu bu zulüm düzenine isyan etmek için yola çıkmış, devrimci gelenekten gelen biri olarak gün geldi yaşananları arkadaşlarıma izah edemez duruma geldim. Türkiye'ye umut olacak bir partinin bu kadar özensiz, bu kadar ölçüsüz olduğunu görmek bizlere bulunduğumuz yeri bir kez daha sorgulamamız gerektiğini hatırlattı.
İşte bu sebeple bir yılı aşkın süredir peşinden koştuğum, daha fazla demokrasi için desteklediğim Memleket Partisi'nden istifa kararı aldım. 
Memleket Partisi' de ki gönüllü yol arkadaşlarıma,  şahsıma ve Sn İnce ' ye güvenerek bizimle yol alan her vatandaşımıza sonsuz teşekkur ederim. "

(Haber: Ercan Demir)


 

Editör: Oğulcan Öz