Zonguldak'ta haftanın Çarşamba ve Cumartesi günü olmak üzere haftanın 2 günü kurulan semt pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Vatandaşlar günlük taze sebze ve meyveleri uygun fiyata alma imkanına semt pazarında kavuşuyorlar.

Pazar tezgahlarında ortalama; Marul 20, pazı 10, Dolmalık lahana kilo 15, kabak kilo 20, Domates  20, Ispanak kilo 30, Pırasa kilo 20, Havuç kilo 20, Biber kilo 35, Turp kilo 20, mandalina kilo 15, portakal kilo 15, elma kilo 30, patates kilo 16 ve soğan da kilo 10 liradan satılıyor.

MARKETLER ETİK OLMAYAN DAVRANIŞ

Marketlerin semt pazarı kurulduğu günler olan Çarşamba ve Cumartesi günü fiyatları aşağıya düşürdüğünü ancak diğer günler ise pahalı sattığını ifade eden pazarcı sınıf Fatih Yılmaz, "Bu etik olmayan bir davranıştır. Halkı niye kandırıyorlar. Madem ki ucuza satabiliyorlar hep ucuza satsınlar. Olmadı biz onları ucuza da mal verebiliriz gerekirse diyerek" tepki gösterdi.

ANTALYA BİLE ZONGULDAK'TAN DAHA PAHALI

Pazarcı esnafı Fatih Yılmaz ayrıca pazar fiyatlarının oldukça uygun olduğunu ifade etti.
Kendisinin her yıl Antalya'ya tarım fuarına gittiğini belirten pazarcı sınıf Fatih Yılmaz, 'Antalya'da pazar fiyatları Zonguldak'tan çok daha pahalı durumda. İnanın Zonguldak olarak daha ucuza ürün satıyoruz halkımıza ucuz ve taze ürün alma imkanı sunuyoruz" ifadesini kullandı.
 

Kaynak: Ercan Demir