Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversite Hastanesini ziyaret ederek birtakım incelemelerde bulundu. Ziyarette Rektör Özölçer’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Başhekim Prof. Dr. Burak Bahadır eşlik etti.

Rektör Özölçer ziyaret kapsamında eğitim ve deneme amaçlı Üniversite Hastanesinde bulunan Da Vinci Cerrahi Robotu’nu inceledi. Uzman eğitmenlerden robot hakkında bilgi alan Rektör Özölçer, Batı Karadeniz Bölgesi’nin sağlık üssü olan ZBEÜ Hastanesinin her alanda olduğu gibi teknolojik alanda da yenilikleri takip edip Zonguldak ve bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunmaya karalılıkla devam ettiğini ifade etti.

ZBEÜ Hastanesinde uzman eğitmenler eşliğinde Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi’nin tanıtımı yapılarak cerrahlar, asistan doktorlar ve tıp öğrencilerinden oluşan katılımcıların sistemin kullanımı hakkında detaylı bilgi alıp robotik cerrahi tekniklerini simülasyon ortamında uygulama fırsatı bulmaları sağlanıyor. Eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Özölçer, pnömatik taşıma sistemlerini de inceleyerek bunların çalışma sistemi hakkında da bilgi aldı ve ziyaretini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi