Rödovanslı saha işletmelerinin sorunları ve çözümüne yönelik istişare toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında , Zonguldak Milletvekillerinin katılımları ile yapıldı.

Toplantı; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir , Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu,Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan, Kozlu Brlediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu,AK Parti Zonguldak Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan,  rödovanslı saha işletmecileri Alaattin Kurnaz, Harun Demir ve İsmail Ofluoğlu'nun katılımları ile gerçekleşti.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; Zonguldak Havzasında Taşkömürü üretimi yapan rödevanslı saha işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili uzun süredir çalışmalar yapmakta , lobiler oluşturmakta ve çeşitli girişimlerde bulunmaktayız. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda çözüm önerilerimizi ve İlgili bakanlığımızca çalışılmakta olan iyileştirme ve düzenlemeleri detaylıca iştisare ettik. Rödovanslı sahalarda yaşanan sorunların tamamen giderilmesi ile ilgili yapılacak düzenlemelerin son aşamaya geldiğini öğrenmekten memnuniyet duyduk. Düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz. Bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. 

Bugün ki toplantımızın ev sahipliği yapan ve organizasyonlarını gerçekleştiren Sayın Valimiz'e  şükranlarımı arz ediyorum. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmalarımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, bugün de Rödevansli Saha İşletmeci Üyelerimizin sorunlarının çözümü için vakit ayıran Sayın Milletvekillerimize,  Çözüm sürecine her türlü desteği vermeye hazir olduklarını belirten Sayın Belediye Başkanlarımıza ve bürokratik süreçlerde gerekli girişimleri yapacaklarını ifade eden değerli Teşkilat Başkanı ve üyelerine teşekkür ederim " dedi.

Editör: Haber Merkezi