Rüyada yılan görmek en sık araştırılan rüya tabirlerinden birisidir. Rüya alimlerinin pek çoğu bu rüyayı kişinin hayatına girecek düşmanca kişilere yorumlar. Ayrıca rüyayı gören kişi bekar bir erkekse kötü niyetli bir kadına ya da gizli bir düşmana yorumlanır. Rüyada yılan görmek, kişinin var olan düşmanları ile bir an önce savaşmasına ve düşmanları yenmesine de yorumlanır. Bazı alimler rüyasında yılan gören kişinin ilerleyen süreçte bazı maddi kazançlarının bitmesi şeklinde de bu rüyayı yorumlamıştır.

Rüyada Yılan Görmek Ne Anlama Gelir

 Rüyada yılan görmek gizli düşmanlıklara delalet eder. Kişinin bir anda sadakatini kaybetmesine, başarısızlıklara uğramasına yorumlanır. Ayrıca ansızın gelen bereketsizlik ve çalışma hayatında sıkıntılı olarak da yorumlanır. Rüyada yılan gören kişi genellikle çevresinde bir düşmana sahip olan kişidir. Hanede, yakın çevresinde ya da iş ortamında olan bu düşman yavaş yavaş kişiye sıkıntı verir. İyi gibi görünen bir kişinin yaptığı kötülüklerin ortaya çıkması şeklinde de rüya tabir edilir.

Rüyada Yılan Sokması

 Rüyada yılan sokması kişinin düşmanlarından alacağı darbe olarak yorumlanır. Zararı dokunan bir kişinin haneye gelmesi ya da olayların kötü şekilde sonuçlanması şeklinde yorumlanır. Özellikle rüya alimleri bu rüyayı kişinin başına gelecek olaylardan dolayı kötü duruma düşmesi şeklinde tabir etmiştir. Bu olaylar genellikle maddi kayıplar ya da itibarın yok olması şeklindedir. Rüyasında yılanın kendisini soktuğunu gören kişi yaşadığı olaylardan zarar görecektir. Düşmanları tarafından bir çıkmaza sürüklenerek, maddi ve manevi yönden zarara uğrayacaktır. Özellikle bekar kişilerin bu rüyayı görmesi bazı alimler tarafından hayal kırıklığına uğrama, uğraşların boşa çıkması şeklinde de tabir edilir.