Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazeteci Saadet Oruç öğrencilere üniversite yaşamı sonrası iş ve kariyer planı hakkında önemli bilgiler verdi. Diğer yandan Oruç, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gazeteci Saadet Oruç söyleşide yaptığı açıklamada şunları söyledi,” Hayatımın en büyük şansı Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı olmak. 
Ben gazetecilik yaparken bir çok ülke gezdim. 
Cumhurbaşkanımız ile Başbakan olduğu dönemde danıştık. Kariyer sahibi olabilmek için iyi şeyler yapmış olmamız gerekir diye düşünüyorum. Dün İsrail’in Refah’ta yaptığı saldırıyı izledik böyle bir durumda kariyer başarımız ile sevinebilir miyiz? Bu katliamlara şahit olmak çok acı veriyor Ben kazandım ben başardım demek doğru değildir. Her insan her gün yeni şeyler öğrenmeye açık olmalıdır. Ben biliyorum diyen hiçbir şey bilmiyordur. Siz değerli öğrencilerimiz mutlaka ama mutlaka iki yabancı dil bilmelisiniz. Günümüz çağında dil bilmesek bile iletişim sağlayabiliyoruz. Fakat bir dile etkin konuşmak kadar güzel bir şey yok.” 

Söyleşi Rektör İsmail Hakkı Özölçer’in hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi. 

Muhabir: Neriman Dengiz