ZGC'yi ziyaret eden İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, "TBMM'de yeminimizi CHP'değil, Saadet Partisi Milletvekili olarak yapacağız" dedi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve partililer ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Millet ittifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi listesinden İstanbul'da Milletvekili seçilen Mustafa Kaya 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye Büyük Millet meclisi'nde gerçekleştirilecek olan yemin törenini Saadet Partisi milletvekili olarak yapacaklarını ifade etti.

ZGC ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak seçileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Her seçimin kendine özgü koşulları vardır. Her iki aday da yirmi sekiz Mayıs günü sıfırdan başlayacak. Böyle bir durumda bizim umudumuzun çok güçlü olduğunu ifade etmek istiyorum. Dünyada da aslında ilk turda ikinci bitiren adayların ikinci turda açık farkla kazandığı örnekleri de çok. Karadağ'da var, Avusturya'da var, Şili de var. Dolayısıyla burada  farklı bir değerlendirme içerisine girmek veya bir psikolojik böyle bir taktiklerle Millet İttifakı seçmenine herhangi bir yapılacak propaganın bir etkisinin olmayacağını ifadesini kazandığını söylüyorum.

Ben milletimizi sandığa davet ediyorum üç K diye tarif ettiğimiz toplumsal kesimler var. Küskünler, kararsızlar, Kızgınlar. Bu üç K olarak tarif ettiğimiz insanlarımızı biz bu seçimde sandığa gelerek iradelerini ortaya koymalarını bekliyoruz. Şayet yirmi sekiz Mayıs'ta gitmedikleri takdirde önümüzdeki beş yıl bir daha böyle bir durumu  göremeyecekleri için bu önemli bir sorumluluk. Bu hem kendileri adına hem ülkemiz hem milletimiz adına önemli bir sorumluluk. Tarihi bir sorumluluk mutlaka bunu yerine getirmelerini kendilerinden talep ediyoruz.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle beraber bütün yetkilerin bir kişide  sıkıştırılmış olması ülkedeki problemlerin daha da artmasına sebep oluyor Bireysel ilişkiler, kişisel yaklaşımlar ülke yönetiminde etkilidir. Ama devlet aklı kurumlarıyla taşınır. Şu anda kurumlarımızın olması gereken noktada faaliyet gösteremiyor ve parti devletine dönen bir anlayışla maalesef ülke yönetiliyor.

Millet İttifakı gibi birbirlerinden farklı olsalar da iki seneye yaklaşan zamandan beri ortaya koydukları çözüm önerileriyle Ortak politikalar mutabakat metni gibi iki bin üç yüz vaatten oluşan iki yüz kırk sayfayı aşkın hükümet programını oluşturabilen bir iktidarın ülkenin problemlerini çözüm noktasında çok önemli işler yapabileceğini düşünüyoruz.

Ülkemizin inşallah bu kamplaşma ortamından kutuplaşma ortamından siyasetin kin ve nefretten kurtulması gerekiyor"

"CHP DEĞİL, SP MİLLETVEKİLİ OLARAK YEMİN EDECEĞİZ"

Saadet Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Kaya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Saadet Partisi milletvekili olarak yemin edeceklerini de sözlerini ekledi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz