AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engellilerin hayatını kolay kolaylaştırmaya ve yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem verdik vermeye de devam ediyoruz. 
İnsan odaklı siyasetimizin bir gereği olarak vatandaşlarımızın temel haklarına kavuşturulması ve hayat şartlarının insan onuruna yaraşır düzeyde iyileştirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer almıştır.
Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dahil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Yaptığımız icraatlar neticesinde engelli vatandaşlarımızın moral düzeyinin giderek artması ve her alanda gözle görülür hale gelen başarıları ülkemiz adına gurur verici bir tablodur. Önümüzdeki süreçte engellilerin hayat şartlarını daha da iyileştirme istikametindeki çabalarımız en yoğun şekilde devam edecektir.
Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.
Bu duygu ve düşünceler eşliğinde bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, sağlık ve esenlikler temenni ediyor, saygı ve muhabbetle selamlıyorum."
 

Kaynak: Ercan Demir