Rahmetli Sakıp Sabancı, dünya sıralamasına giren zengin işadamlarından biri olduğu halde Türk halkına o denli yakın bir insandı ki, halkımız onu yakınlık ifade edecek şekilde "Sakıp Ağa" olarak tanımlamıştı. 

Sürekli gülen yüzü, tevazuu ve bilge kişiliği ile Türk halkının gönlünde müstesna bir yeri olan merhum Sakıp Sabancı, sağlığında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı Sabancı Holding bünyesinde pek çok sağlam kuruluşu da kendinden sonra gelen kuşaklara emanet olarak bırakmıştı. 

Sakıp Ağa'nın emanetlerinden biri de EnerjiSA olmuştu. 

Bugün Zonguldak il genelinde elektrik kesintileri ve buna bağlı su kesintileri nedeniyle çok tartışılan, eleştirilerin merkezi haline gelen Enerji-SA… 

Sakıp Ağa hayatta olsaydı böyle olur muydu ?.. 

Bu konuda rivayet muhteliftir… 

Ansızın gelen yoğun kar yağışı ve ağır kış koşullarında merhum Sakıp Sabancı hayatta olsaydı elinden birşey gelmezdi diyenler de var, bunun tersini söyleyip, " Sakıp Ağa, müthiş öngörüsü ile tedbiri önceden alıp buna meydan vermezdi" diyenler de… 

Bize göre, eğer merhum Sakıp Sabancı sağ olsaydı, Zonguldak ve civarındaki Enerji-SA altyapı hizmetleri çoktan tamamlanmış, elektrik kabloları yer altına, trafolar koruma altına alınmış olurdu. 

Böylece  geçen yıl ve bu yıl yoğun kar yağışının enerji hatlarını etkilemesi nedeniyle yaşanan bu denli ağır sıkıntılar da yaşanmamış olurdu. 

Bunca sıkıntıdan, birkaç günlük elektriksiz ve susuz kalmanın ardından "iyi" bir gelişme oldu… 

Enerji-SA'ya bağlı BAŞKENT Elektrik hatasını kabul etti, Zonguldak halkından özür diledi. 

Hatayı kabul edip, özür dilemek erdemdir, EnerjiSA sadece özür dilemekle de kalmayıp, 1165 personel ve 371 araç ve 25 adet jeneratörle sorunun bir an önce giderilmesi için gece-gündüz çalışıldığını ifade etti. 

Bu olumlu gelişme… 

Umarız, mevcut sıkıntılar giderildikten sonra, bir an önce altyapı hizmetleri tamamlanacak ve Zonguldak bir daha bu çileyi çekmeyecektir. 

Sakıp Ağa'nın emanetine yakışan da bu olacaktır.

Erhan ÇAKMAK