ÖZEL HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda deplasmanda oynadığı maçta Vanspor’a 1-0 yenilmişti. Müsabaka sonunda çıkan olaylar büyük yankı bulmuştu. 

Olaylarla ilgili iki taraftan da karşılıklı açıklamalar geldi. Vanspor Başkanı, Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir ve camiadan özür diledi.
Bu açıklamaların ardından Zonguldak Kömürspor  Kulüp Başkanı Salih Demir, sessizliğini bozdu. Olayların iç yüzünü iyice öğrenmek için bugüne kadar beklediğini belirten Demir, "Vanspor Başkanı yapmaması gereken bir davranış sergilemiştir” dedi.
 

“Vanspor maçından sonra istenmeyen olayların yaşandığı doğrudur. Bu konuda biz de açıklama yapmak gereği duyduk. Geç açıklama yapmanın sebebi,  olaylar hakkında bilgi sahibi olmak için bizim ekibimizle konuştuk.. Olayın  detayını tam olarak öğrenmek için karşı tarafla çeşitli görüşmelerimiz oldu. Onun için açıklamayı bugün yapmayı uygun gördük.

Bana anlatılanlar ve öğrenebildiğim kadarı ile Vanspor Başkanı  maç sonunda  soyunma odamıza girmiş, küfürler edilmiş, orada yaşanan tartışma sonrası arbede çıkmıştır. Silah çekme olayında bir  delil olmadığı ve silahın görünmediği bana iletildi. Kendileri "silah yoktu" diyorlar.

BAŞKANIN AİLESİNİ YAKINDAN TANIRIM

Öncelikle buradan Vanspor başkanına sesleniyorum. Yapmaması gereken bir davranış sergilemiştir. Kendisi beni birkaç kez  aradı. Camiamızdan özür diledi. Başkanın ben  ailesini yakından tanırım. 30 yıllık bir tanışıklığımız var.  Onun için affetmek, büyük olduğumuz için bize düşer. Bu olayı daha fazla büyütmeye gerek yoktur. Birkaç kişinin yaptığı kötü  davranıştan tüm camiayı sorumlu tutamayız. Kendisi beni arayıp üzüntüsünü dile getiriyor. Bu olaylar Vanspor ile aramızda olan dostluğu bozmayacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Ayrıca  camiamızdan haklı olarak bu olaylara çok büyük tepki gelmiştir.

KENDİSİ YAPTIĞI HATAYI KABUL EDİYOR

Sosyal medyada Vanspor camiasına ve kulüp başkanına karşı yazılar yazılıyor. Taraftarlarımızdan  rica ediyoruz. Bu tür yazılara artık son verilsin. Zaten  olayı yapanlar disiplin kuruluna sevk edildi.
Biz bu olayı geride bırakıp  tüm enerjimizle lige odaklanmalıyız.  Kendisi yaptığı hatayı kabul ediyor. Özür de dilemiştir. Silah olayı dışındaki hatasını kabul ediyor. Özür dilemek bir erdemliktir.

Ben kendisinin ailesini 30 yıldır tanırım. Benim burada  TSO Başkanlığı yaptığım dönemde  amcası da Van Ticaret Odası Başkanı'ydı. Geçmişten gelen dostluklarımız var. Kendileri beni olaydan sonra defalarca aradılar. Üzüntülerini dile getirdiler. Sonuç olarak bir veya birkaç kişinin yaptığı hataları Vanspor  camiasına mâl edemeyiz.  Bu tartışmayı artık kapatarak lige odaklanmalıyız. Camiamızın bilgilenmesi açısından bu açıklamayı  yapma  gereği duydum” dedi.
 

Kaynak: Ercan Aygün