Enerji Bir- Sen Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Sedat Güngör, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun yeniden yapılandırılmasının kesinlikle şart olduğunu söyledi.

TTK'da mevcut yapı ile devam edildiği takdirde ister 3 bin ister 5 bin işçi alınsa bile fayda sağlamayacağını ifade eden Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz Şube başkanı Sedat Güngör şunları söyledi:

"TTK'DA KİMSENİN SÖYLEMEDİĞİ CESARET EDEMEDİĞİ  ŞEYLER VAR"

"TTK herkesin malumu kurum 40 bin kişi çalışan bir kurumdan 8 bin kişiyle çalıştığı bir duruma geldik. Bu aynı yapı devam ediyor. Ve ortadan herkesin gözle gördüğü ama kimsenin bir şey söylemeye cesaret edemediği bir durum var. Bu kurumdan biz 3 dönemdir ben bir şey söylüyorum. Kurum mutlaka yeniden yapılanmak zorundadır. Bu iki şekilde olur. Bir istenilen yapıyı Ankara'ya siyasetin önünde bir tablo koy. Denilki biz kurumu şu şekilde geleceğe daha rantabl, daha verimli belki daha  taşınabilir bir şekilde getirmek istiyoruz ve bizim planımız budur. Ankara'da bakan da ister kabul eder, ister der ki bizim de böyle bir düşüncemiz var. Bu da şöyle olur. Bütün tarafları bir araya toplar Ankara'da. Herkes orada, düşüncesini herkes söylemek zorundadır. Hazine, Maliye, Enerji Bakanlık, TTK yönetimi, işçi sendikası, memur sendikası ortaya bir masanın etrafında toplanır ve TTK'yı biz geleceğe nasıl taşıyacağını, üreten ve vizyoner şekilde yapılanma, artık onun şekline oturulup karar verilir. A.Ş. mi olacak? B.S mi olacak? Zaten ilk günden beri bunu söylüyorum ve  buna Kulak verilseydi TTK bugün daha profesyonel bir hale gelmiş olacaktı. Bu yapıyla gitmez. İstersen işçi 3 bin kişiyi işe al ister 5 bin kişiyi, Ama bu yapı ile gitmeyeceğini artık herkes anlamak zorunda.

"KURUMU GELECEĞE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ"

Bu yapıyla kurumu götürmek isterseniz bu kurumu Allah korusun. Bu şehidi hayırla yad edilmezsiniz ve bu şehre iyilik yapmış olmazsınız.

Onun için ben mutlaka bu kurumun tekrar yeniden geleceğe dönüp taşınabilir, ekonomik üreten ve vizyoner olarak Türkiye madenciliğine, hatta maden makinalarıyla, uluslararası alanında hizmet üreteceğine inanıyorum.

"BÜTÜN TARAFLARIN ANKARA'DA BİR ARAYA GELİP KURUMUN BERABERCE ISLAH EDİLMESİ ŞART"

Ama yeniden yapılanması şart. Hiç kimse bundan yanlış bir şey anlamasın. Bütün taraflar Ankara'da bir araya gelecek. Ve bu kurumu beraberce yeniden ıslah edip kurduk. Kurtarıp geleceğe beraberce taşıyacağız"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz