Sevgili Okuyucular, 

Kafama koydum bugün güzel şeyler yazacağım.

Son zamanlarda memnun kaldığım bir şeyden bahsedeceğim. Hem de öyle böyle bir memnuniyet değil. Hem memnun kaldım, hem umutlandım hem de heyecanlandım

Siyasi görevimden dolayı Kilimli’de 29 Ekim ve 10 Kasım programlarına katıldım; yanlış anlaşılmasın da siyasi görevim olmasa da ferdi bir Türk Vatandaşı olarak kendi beldem de katılırdım programlara. 

Yalan yok, bazı rahatsız olduğumuz konular olsa da ben programların içeriği hakkında memnuniyetimden bahsetmek istiyorum. Son yıllarda bu programlar biraz basitleştirilmiş, kolaya kaçılmış, standart bazı faaliyetlerle gerçekleştirildiğine şahit olmuştum. Ama bu sene katıldığım iki programda da çok etkilendiğim anlar oldu.

29 Ekim’de hayatımda izlediğim en güzel horon gösterisini izledim; tek kelimeyle muhteşemdi. O muhteşem gösteriyi bizlere sunan öğrencilere ve hocalarına çok teşekkür ediyorum; böyle muhteşem bir gösteriyi bizlere sundukları için.

10 Kasım’larda malum içimiz buruk olur, kelimelerin kifayetsiz olduğu zamanlardandır. Çelenk koyma töreninden sonra okulda programa katıldık. Muhteşem bir Oratoryo Gösterisi izledim; tüm salonun etkilendiğini de düşünmekteyim. Sonrasında ilçemizdeki 4 müzik öğretmeni ve 3 öğrenciden oluşan güzel bir koroyu dinleme fırsatı yakaladık. Bize böyle güzel bir program sunan tüm idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum.

Tecrübe çok önemlidir; yanlış anlaşılmak istemem ama bu programlarla ilgilenen öğretmenlerin bizim jenerasyondan olması da ilgimi çekmedi değil. Klasikleşmiş ve alışılmış konuların dışına çıkılmasında onların direkt ya dolaylı olarak etkisi olduğunu düşünmüyorum desem yalan söylemiş olurum. 

Şimdi merakla; 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlama törenlerini beklemekteyim.

Bunların hepsini bir araya getirdiğim zaman aklıma yine Sarı Başbuğ geliyor. 

Ne demişti Atam; 

“ Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. “ 

Selam olsun Cumhuriyet’in çocuklarına,

Selam olsun Cumhuriyet’in yılmaz bekçilerine,

Selam olsun memleket faydasına mücadele edenlere,

Selam olsun tüm Mustafa Kemal’lere,