Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde yaya köprüsünün ihalesi yapıldı. 9 Temmuz'da Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde en çok etkilenen ilçelerden biri olan Devrek'te asma köprü olarak bilinen köprü yıkılmıştı. 

Köprünün ihalesi yapılarak yeni bir yaya köprüsü hayata geçirilecek.
Firmanın uygulama projesi yapıp en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor. 

İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale; İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın ilçeyi ziyareti sonrası Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun talimatı ile afet kapsamı içinde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılıyor. 

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz mecliste yaptığı konuşmada köprünün ihal edildiğini belirterek şu bilgiyi verdi;

"Bildiğiniz gibi 9 Temmuz'da ilimizde meydana gelen büyük sel felaketinin yaralarını sarma çalışmalarımız hızla devam etmekte.  İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanımız  Sayın Yılmaz Tunç'un Devlek ilçemizi ziyaret ettiği dönemde  yaya asma köprümüzün  göçtüğü kullanılamaz hale geldiğini hep beraber biliyoruz. Bu süreç içerisinde Sayın Valimizin talimatlarıyla birlikte hızlı bir şekilde bu işin ihale sürecini başlattık. Akabinde  Devrek Belediyesi'nin yapmış olduğu Bir proje vardı. Bu proje DSİ tarafından  revize edilmek istenince biz projeyi il özel idaresi ve valilik olarak üstlendik. Onlara da teşekkür ediyorum buradan. 
Değerli bakanlarımız, Sayın Valimiz, bölgemizin değerli milletvekillerimiz bu işin sıkı takipçisi oldular ve talimatlarını verdiler. 
Hızlı bir şekilde ihalemizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 8 milyon TL civarında yaklaşık bedelli ihalenin sonuçlandı. Ki köprünün teslim tarihi 120 hün iş bitim süreci var. Şu anda uygulama projeleri yapılmaya başlanacak. Ve 120 gün içerisinde inşallah bir aksilik olmaz Devrek'teki köprümüzde bu sel felaketinden etkilenen yaralardan bir tanesini sarmış olacağız. 

EREĞLİ VE ALAPLI'DA YARALAR SARILIYOR

İl Özel İdare Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz konuşmasında ayrıva  sel ve fırtınanın Ereğli'de ve Alaplı büyük zararrlar verdiğini belirterek şunları ifade etti;

"Diğer çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu arada özellikle bu fırtınada Ereğli bölgemiz ve Alaplı bölgemiz ciddi bir zarar gördü. Bu zararlarını da kaldırmak üzere ciddi bir araç parkı ile birlikte bugün  özellikle havanın da açmasıyla Yalıboyu köylerimizde ve Ereğli'nin içlerindeki  tedavi edilecek tüm yol ve kanalizasyon işlerinde yapmaya hızlı bir şekilde başladı. Buna da da devam edeceğiz" dedi.

''DEVREK İL GENEL MECLİS ÜYESİ TEŞEKKÜR ETTİ''

AK Parti Devrek il Genel Meclis Üyesi İsmet Bostancı'da, "Hepimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Sayın Genel Sekreter'in bizler sizlere teşekkür ediyorum. Emeği geçen çok teşekkür ediyoruz. Devrek'imize hayırlı olsun. " dedi.

Kaynak: Ercan Demir