Kongrede üç dönemdir şube başkanlığı görevini yürüten Hayri Anıl Çetin yeni yönetimde yer almadı.

Hayri Anıl Çetin yaptığı veda konuşmasında duygusal anlar yaşandı.

Ülkemizde çok derin bir yoksulluğu, bir kamu emekçisi olarak yaşadıklaraını belirten Hayri Anıl Çetin şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlarım temsilcileriyle siyasi parti temsilcisi dostlar. Zonguldak şubemiz olan 10.olağan genel kuruluna hoş geldiniz. Hepinizi dostlukla, sevgiyle selamlıyorum. Değerli dostlar, Bizim kongrelerimiz geçmiş sürecin sendikal ve siyasal sürecin değerlendirilmesini yapar. Sendika süreçlerimizde neler yaptığımızı, neler yapamadığımızı, sebeplerini ister ve dışarı etkenleriyle değerlendiririz. Bu süreçte bizler için esas olan iş yerlerimizin yapıcı öneri ve de değerlidir. Kongrelerimizde önümüzdeki sürecin buralarda planlanması bu sebeple çok değerlidir.
Ükemizde çok derin bir yoksulluğu, bir kamu emekçisi olarak yaşıyoruz. Birçok hak kaybını bu siyasal iktidar alanında yaşadık Yaşamaya da devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki örgütlü mücadelemizle hak verilmez alınır şiarıyla biz bu haklarımızı kazanabiliriz. 
Bizim kongrelerimizde az önce bahsettiğim gibi bir demokrasi şölemi yaşanır. Sandık demokrasisini biz hiçbir zaman kabul etmedik. O yüzdendir ki ülkemizde uzun yıllardan beri yapılan siyasal seçimlerde siyasi iktidarın ayak oyunlarına  uyar muhalefet partileri, sandık demokrasisi üzerinden, toplumsal bir muhalefeti hayata geçiremedikleri için hep seçim mağlubiyetleri de yaşadık. Bugün bu toplumda gerçekten bazen bizleri çok kaygılandıran süreçleri de birlikte yaşıyoruz 

Ülkemiz son süreçte gerçekten ekonomik krizle birlikte Toplumsal bir krizde birlikte yaşıyor. Bu kirlenmişlik gerçekten ülkemiz üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. Ülkemizdeki konut krizinin doğurmuş olduğu fahiş kira ve ev fiyat yansımasının sebeplerini de çok iyi irdelemeliyiz. Ülkemizde tam sağlıklı bilgiye ulaşmasak da 10 milyonun üstünde mültecinin yaşadığını biliyoruz ve görüyoruz. Bunların ikameti yaklaşık olarak ülkemizde 4,5-5 milyon konut ortaya çıkarttığı için ve bunun da neticesinde de az talep dengesinin bozulduğundan bugün biz kamu emekçileri gerçekten yaşanabilecek bir evlere Zonguldak gibi yerde 10 bin lira, metropollerde 20 i bin lira gibi maaşımızla denk gelen bir yerde kiraları ödemek zorunda kalıyoruz Neyi söyleyelim arkadaşlar? Eğitimde geldiğimiz nokta ortada. Sağlıkta geldiğimiz nokta ortada. Tarım ve hayvancılıkla geldiğimiz nokta ortada..

İşte biz  10.genel kurulumuzu böyle bir karanlık ortamda yapıyoruz. Ama biliyoruz Umut varsa her şey vardır. O yüzden umutla, cesaretle biz hak ettiğimiz bir ülkeyi, hak ettiğimiz bir yaşamı kazanmak zorundayız. Bunu dünden daha fazla birbirimizle omuz omuza gelerek gerçekleştirmek zorundayız"

YENI YÖNETİM ŞU ŞEKİLDE
Hasan Fayız, 
Alper Kaya, 
Ünver Yavuz, 
Şenol Çoban, 
Uğur Özkan,
Kamer Özyurt
Yüksel Karaman

Seçilen yeni yönetim kendi arasında toplu olarak şube Başkanı belirleyecek.
 

Kaynak: Ercan Demir