5 Aralık 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile Kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünde açıklama yapan Cin şunları söyledi:

"Bugün, dünya genelinde kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet için verdikleri mücadelenin anlamını daha da derinden hissettiğimiz Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyoruz.

Kadınlar, toplumun temel direklerinden biridir ve her alanda önemli bir rol oynamaktadır. Şüphesiz ki kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet içerisinde yaşama hakkına sahip olması, toplumun ilerlemesi için hayati bir unsur ve gerekliliktir.

Gelecek Partisi Zonguldak İl Yönetimi olarak, genel başkanımızında liderliğinde kadın haklarına olan inancımızı ve desteklerimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi için çeşitli alanlarda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Eşit temsil, kadın istihdamı, şiddetle mücadele gibi konular, önceliklerimiz arasındadır.

Kadınların siyasette ve karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, demokrasinin ve toplumsal denge ve adaletin sağlanması için büyük bir önem arz etmektedir. 
Bunun bilincinde olarak, kadınların aktif olarak siyasette yer almasını teşvik etmek için gerekli adımları atmaktayız.

Unutmayalım ki eşitlik, özgürlük ve adalet ancak kadınların haklarına tam anlamıyla saygı gösterilerek sağlanabilir. Gelecek Partisi Zonguldak İl Yönetimi olarak, tüm kadınların haklarına sahip çıkacağımızı, kadınların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşacağımızı ve politikalarımızı kadınların ihtiyaçlarına göre şekillendireceğimizi taahhüt ediyoruz.
Bu vesileyle, Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor ve kadınların her alanda hak ettikleri eşitlik, özgürlük ve adaleti elde etmeleri için birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Güzel günler Gelecekle gelecek"

Kaynak: Ercan Demir