Kanal Z ekranlarında yayınlanan ‘BUGÜNDEN YARINA’ programına konuk olan Zonguldak Karabüklüler Dernek Başkanı Serdal Acar, Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Kömürspor bu şehrin marka değeridir ve şehrin takıma sahip çıkması gerekiyor diyen Acar yaptığı açıklamada, 
“Öncelikle Zonguldak Kömürspor bu şehrin marka değeridir. Şehir takımlarının yeri Süper Lig’dir. Fakat spor camiasında ekonomik yük çok fazla, maliyetler karşılanamadığı için nerden baksanız her kulüp ekonomik sıkıntı çekiyor. Kulüp yöneticilerinin ne manada zorluklar çektiğini bizler iyi biliyoruz. Bu işin içerisinde olduğumuz için süreci ilerletmek hiç de kolay değil. Zonguldak kömürspor’a yapılan büyük bir haksızlık var. Biz Zonguldak Karabükler Derneği olarak Zonguldak Kömür Spor’un her zaman yanındayız.
Zonguldak Kömürspor düştü mü, düşürüldü mü? Gerçekten enteresan bir süreç yaşadık. Zonguldakspor’un haklarını savunabilecek çok değerli bir kulüp başkanı ve çok değerli bir yönetimi var. İlerleyen zamanda üst liglerde yer alacağından hiç şüphemiz yok. Takıma destek vermek gerekiyor. Bir futbolcunun transferi çok maliyetli, bakıldığında herşey büyük maliyet. 
Dışarıdan bakıldığında herkese kolay geliyor ama zorlukları, kulüp başkanları ve yöneticileri çekiyor. 
Zonguldak için iyi bir netice olur inşallah ve ligde kalır. Şehrin sahip çıkması lazım. Siyasilerin, bürokratların, iş insanlarının, bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Şampiyon olmak inanmaktan geçer. Başarı inanmanın yarısıdır. Ekiple ve şehirle çıkılan yolda mücadele etmek gerekir. Bir şehrin takımı o şehrin markasıdır.” dedi. 


 

Muhabir: Neriman Dengiz