Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
SGK İl Binası önünde toplanan Büro emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Hayri Anıl Çetin ve sendika üyeleri, haklarımızı istiyoruz diye slogan attılar.

Büro emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Hayri Anıl Çetin, yaptığı konuşmada,  "Kamuda en düşük maaş alan, 11 yıldır 666 sayılı KHK ile hakları gasp edilen, EYT ile 2.5 milyon insana Mart ayında maaş bağlayacak olan SGK emekçilerinin ikramiyeleri, ek ödemeleri, fazla mesai ücretleri derhal ödensin." dedi.

32 BİN PERSONEL İLE 100 MİLYONU AŞKIN İNSANA HİZMET VERİYORUZ
32000 aşkım Sosyal Güvenlik Kurumu personelle 100 milyonu aşkın insana hizmet verdiklerini ifade eden büro emeklileri Sendikası şube başkanı Hayri Anıl Çetin şunları kaydetti:

"Dün akşam haber siteleri TV kanallarında algı yaratan, bizleri sanki 3000 lira fazla mesai ücreti alıyormuş gibi kamuoyuna paylaşan haber kanallarına ıslıklarımızı alkışlarımıza protesto ediyoruz.
Aralık ayı içerisinde başlayan asgari ücretin artışı ile başlayan borçlanma yoğunluğunu hep beraber yaşadık. Sonrasında 3600 ek göstergeyi yoğunluğunu hep beraber yaşadık.EYT yasası ile birlikte iş yükümüz kat ve kat arttı aynı zamanda maden şehitlerinin yakınlarının kamuda istihdamı ile ilgili müracaatlar yine kurumumuza yapıldı Ve yine işkurm hükümeti arttı en son seçim arifesinde çıkartılan primafları gibi aflarla birlikte kurumumuzun iş yükü artık dayanılmayacak bir düzeye geldi o yüzden sosyal güvenlik emekçileri merkezde ve taşra'da yaklaşık 32 bin personelle 100 milyonu aşkın ülke insanına hizmet verirken EYT de ki iş yükümü iki buçuk milyona yaklaştı arkadaşlar bizim haklı ve meşru taleplerimiz var 12 yıl önce bir gece yarısı kararnamesi ile ikramiyelerimiz gasp edildi 12 yıldan beri ikramiyelerimizi ödenmiyor Biz ikramiyelerin ödenmesini talep ediyoruz. Alkışlarımızla ıslıklarımıza taleplerimizi Ankara'ya duyurmak istiyoruz.
Yine 666 sayılı khk ile eşit 3'e eşit ücret diye çok masumane bir tane bile bir khk geçti gördü ki bu yasa geçtikten sonra iş kolumuzda ve 657 sayılı memurlar arasında en düşük maaşı yine Sosyal Güvenlik emekçilerine reva. Biz eşit işe eşit ücret aldatması ile gasp edilen ek ödemelerimizi istiyoruz.
3600 ek gösterge Bizim de hakkımızdır."

"SOSYAL GÜVENLİK EMEKÇİLERİNE UZMANLIK KADROSU VERİLSİN"

BES Şube Başka ı Hayri Anıl Çetin, "Sosyal Güvenlik emekçisi olmak zor iştir uzmanlık ister. Hukuk işlerine birçok alanımızda uzmanlık ister icra memurlukları da aynı şekilde o yüzden biz ne istiyoruz Sosyal Güvenlik emekçilerinin uzmanlık kadrosu verilmesini istiyoruz" dedi.

(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi