Zonguldak memur Sen de düzenlenen toplantıya; Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar, Anadolu Gençlik Derneği, Başkanı Recep Horozoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, CANSUYU Derneği Başkanı Samet Güngör, SAYDER Başkanı Şeref Çokal , ENSAR Başkan Yardımcısı  İsmail Maden, Şuurlu Öğretmenler Derneği'nden Başkan Yardımcısı Cemil Bozkurt, TÜGVA Başkanı Sezer Şener, Adil Düzen Derneği  Başkanı Sadık Kar İmam-hatip Derneği'nden Nurettin Ören, İHH Başkanı İlyas Yazıcı, Gülsevenler Derneği Başkanı Orhan Sağlam, Karaelmas Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Özdemir, Cihannüma Derneği Zonguldak Teşkilat Başkanı Sadettin Dede,  Genç Memur-Sen Başkanı Resul Çetinoğlu, mimar mühendisler Grubu Derneği Başkanı Faik Alp katıldı.

Toplantı Kur'an-ı Kerim okunması ve Filistin'de şehit edilen kardeşlerimiz için dualar edilmesiyle başladı.

Cihannüma Derneği Zonguldak Teşkilat Başkanı Sadettin Dede yaptığı konuşmada İsrail'de zulmünün devam ettiğini belirterek "Hayvandan bile daha aşağılıklar" dedi.

Dede, Zonguldak'taki sivil toplum kuruluşları olarak filistinlilere Nasıl ve ne şekilde yardım yapılabilir konusunda  karar vermek üzere bir araya geldiklerini ifade etti. Sadettin Dede yaptığı konuşmada şunları söyledi

 SESSİZ KALAMAYIZ

"Sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanları, değerli yönetim kurulu üyelerimiz. Hepinize öncelikle hoş geldiniz diyoruz. Ve Rabbimizden duamız, toplantımızın hayırlara vesile olmasıdır. Çok  önemli ve zor bir zamanda önemli bir toplantı için burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tabii mevzu yine uzun yıllardır çoğu kez olduğu gibi Filistin ama bu defa hakikaten artık Müslümanlarım bam teline dokunan noktaya, seviyeye ulaştı.  Tahammülü zor bir durumdayız ve orada kardeşlerimiz katledilirken acımasızca hunharca bir terör devleti tarafından devlet nedeniyle bir terör örgüt Tarafından hunharca öldürülürken, biz Müslüman kardeşlerimizin elbette ki böyle bir muameleye maruz kalması neticesinde sessiz kalamayız. Kalmamamız gerekiyor. Elbette yapacağımız muhakkak bir şeyler var. Ve Tabii biz peygamber efendimizin bize öğrettiği öğretiler doğrultusunda hareket etmeyi her zaman kendimize şiar edindik. Kuran'ın gösterdiği yolda Peygamber Efendimizin açtığı şurada neler eee yapabileceksek inşallah onların derdinde olacağız. Garptaki bir Müslüman'ın ayağına diken batmışsa onun acısını hepimiz yüreklerimizde hissedeceğiz. Eğer bir yerde haksızlık ve zulüm varsa sessiz kalmayacağız. Yine biz oradaki kardeşlerimizin Yanında olmaya devam edeceğiz. Eğer elimizle bir şey yapmaya gücümüz yetmiyorsa en azından dilimizle söylememiz gerekenlerin yüzlerine karşı haykıracağız. Ve onu da yapamıyorsak en azından kalbimizle onlara karşı buğuz edeceğiz Nitekim şu anda fiili olarak bir şey yapma imkanımız yok. Ama en azından söylememiz gerekenler var. O söylememiz gerekenleri muhakkak söyleyeceğiz. Onlara katilsiniz diyeceğiz. Onlara aşağılık insan diyeceğiz. Onlara diyeceğiz ki hayvandan daha aşağı mahluklarsınız  Çünkü hayvanların adını onlarla bir araya getirmek de  aşağılık bir durumdur maalesef. Hayvanları korumak lazım. Çünkü onlar  hayvanları da katletmeyi, kan dökmeyi kendilerine inanç olarak edinmiş insanlar. Onlara karşı yapmamız gerekenleri elbette yapacağız. Bugün burada Filistin konusu üzerinde toplanmış bulunuyoruz. Ve şu anda orada bu mezalimlee devam ediyotçr ve bizler de Zonguldak'tan oradaki kardeşlerimize ne yapabiliriz? Nasıl etkinlikler düzenleyebiliriz, nasıl yardımlarımız olabilir? Bu konular üzerinden düşünmek, tartışmak ve neyi icraata geçirebileceğimizi ortaya koymak üzere toplanmış bulunuyoruz"

Kaynak: Ercan Demir