Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu'ndan örnek davranış. 
Türkiye genelinde ve zaman zaman Zonguldak'ta da kız çocuklarına babalarının miras bırakmak istememesi evlatlar arasında yapılan ayrımcılığın göstergesi. 
Başkan Mustafa Sarıoğlu kızlarına miras bırakmak istemeyen bazı babalara inat 5 evladı arasında 3 erkek, 2 kız evladı için sağlığında miras dağılımı yaptı. 
"HERKEZ KIZINA MİRAS BIRAKMAK MECBURİYETİNDE"
Başkan Mustafa Sarıoğlu "Herkes kızlarına hak vermek mecburiyetindedir. Evlat sevgisi, Allah korkusu olan herkes bunu böyle yapmak mecburiyetindedir."
MUSTAFA SARIOĞLU'NDAN ÖRNEK HAMLE
Zonguldak Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu şu açıklamayı yaptı: "Zonguldak Merkez Kaleoğlu köyü Sarı Osmanlar Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Evlatlarım arasında vasiyetimi açıkladım. Kaleoğlu köyünde ikamet eden bazı kız babaları kızlara hak mı verilir diyorlar. Ben Mustafa Sarıoğluyum. Herkes kızlarına hak vermek mecburiyetindedir. Evlat sevgisi, Allah korkusu olan herkes bunu böyle yapmak mecburiyetindedir. Ben senedini imzaladım, evlatlarım uygun gördü. Cenab-ı Allah her aileye bu şekilde anlaşma nasip eylesin diyorum, herkese saygılar sunuyorum.
İŞTE MİRAS DİKEKÇESİNİN DETAYLARI
İşte miras dilekçesinin detayları: " Zonguldak merkez Kaleoğlu köyündeki çiftliğimde çocuklarım arasında miras paylaşımı; Evim 3 oğlum 2 kızımın müşterek malıdır. Evimin altındaki arazi 3 oğlum arasında taksimatını yaptım. Orman tarafı Yiğit'in, orta kısım Ecevit'in, Engin'den tarafı İsmail'in. Evinin üst kısmındaki arazim kızlarım Songül Yavuzarslan ve kızım Nazan Kundakçıoğlu'nun arazisidir. Ayrıca babamın üstünde olan araziler 5 evladımın müşterek yeridir. Bu anlaşmayı yazılı olarak imzaladım, evlatlarıma vasiyetimdir. Evlatlarımın itiraz hakkı yoktur. Hepsine imzalı birer dilekçe yazıp imzalatıp verdim."

Kaynak: Ender Yüksel