Zonguldak Kömürspor’un ikinci lige yükselişinin 5’inci yılında anılar tazelendi.

15 Mayıs 2016 yılında Çanakkale 18 Mart Stadında Play-Off finalinde Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor ile karşılaşan Zonguldak Kömürspor, rakibini Berkan Akdeniz ve Onur Eriş’in golü ile 2-1 yenerek 2. Lige yükselmişti.

Takımın başında görev yapan Zonguldaklı teknik adam Şenol Demir, oyuncuları ile birlikte adeta imkansızı başarmış, takımı şampiyon yaparak 10 yıl aradan sonra 2. Lige yükselmesini çıkarmıştı.

Yaklaşık 15 bin taraftarın akın ettiği Çanakkale’de şampiyonluk sevinci yaşayan Zonguldak Kömürspor, 5 yıldır 2. Ligde yer alıyor.

O dönem takımın başında olan ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Teknik direkler Şenol Demir, anılarını tazeledi, Şampiyonluk macerasını anlatırken gözleri dolan Şenol Demir’ Çok güzel günlerdi Allah tekrar bu camiaya şampiyonluk sevinci yaşatır’ diye konuştu, Demir söyleri söyledi,” O gün bütün Zonguldak oradaydı. 14-15 bin seyirci ve inanılmaz bir mutluluk vardı. Oradan bu şehre döndüğümüz zamanı hatırladığım zaman çok duygulanıyorum. Şehirde muhteşem bir karşılama yapıldı.

Hiç beklenilmeyen bir durumdan şampiyonluğa gelebilmek, bu şehri mutlu edebilmek bizim için ayrı bir gurur verici. Emeği geçen Başkan, yönetim kurulunu, oyuncularımızı, kulüp çalışanlarımıza, taraftarlarımıza ve bize o dönem destek veren şehrin ileri gelenleri olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutulmaz coşku yaşadık. Takım olarak tarihe geçtik.Allah inşallah Zonguldak’ımızı daha da üst liglere çıkmayı nasip etsin.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi