2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Yaklaşık 10 gündür Kızılcahamam’da kamp yapan Kırmızı-Lacivertli ekip, Kızılcahamam  kampını tamamlayarak Bolu’ya geçti.

Zonguldak  Kömürspor’lu futbolcular, Cuma gününe hazırlıklarına  Bolu’da  devam edecek.

 6 oyuncuyla başladıkları kampta  kadroyu yavaş yavaş oluşturduklarını belirten Dalcı,  futluları ile birlikte yeni bir hikaye yazacaklarını  belirtti. Dalcı şunları söyledi,”

ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

2020-2021 Futbol Sezonu hazırlıklarına biraz geç başladıklarını, ilk başladıkları gün sadece 6 futbolcunun olduğunu belirten  “Bize de Zonguldak camiasına da hayırlı olsun. 9’uncu günümüz. Haftaya ligler başlıyor. Dolayısıyla başlarken sıkıntılı başladık. Sezona doğru başlamak gerekiyordu. Bu işin doğrusu en az 40-45 gün önce başlanmasıydı. Zor şartlarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geç toparlandık. Kulübün durumu malum ortada. Zor bir süreçti. Biz bu süreçte baştan inandık. Zor olacağını biliyoruz ama zorlukları hep beraber aşacağız. Hem gelişeceğiz hem değişeceğiz hem de yarışacağız. Bu üçünü yapabilmek zor gibi dursa bile biz hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz.Buraya 6 futbolcu ile geldik. 3 tanesi alt yapıdan, 3’ü ise geçtiğimiz sezondan kalanlar. Aslında çok sağlıklı bir durum değil. Korkunç ve zor bir durum. Aslında bunu herkes kabul edemez. Tüm çabalarımızla belli bir fotoğraf çıkarmaya başladık. Ancak bazı bölgelerde hala tabiri caizse ‘Topal’ durumdayız. 2 stoper, 1 santrafor ve 1 kenar mutlaka alınması gerekiyor ama kulübün şartları ortada. Bu şartlara uyabilecek oyuncu bulmamız gerekiyor.  Biraz frene bastık. Sadece oyuncu almak için değil bize geldiği zaman ciddi anlamda katkı sağlayabilecek oyuncu olması gerekiyor. Şu anda mevcut kadroyu deniyoruz. Buradan da elememiz gereken oyuncular tabi ki olacak.” dedi.

BİRAZ SABIRLI OLALIM

Camiadan biraz sabırlı olmalarını isteyen Dalcı, “Zonguldak’ın ve bu camianın büyüklüğünü biliyoruz. Nereye geldiğimizin farkındayız. Zonguldakspor’a, taraftara karşı zaten ayrı bir ilgim vardı. Buraya geldiğim için açıkçası mutluyum. Biliyorum futbolla yatıp, futbolla kalkan bir şehir. Sezon başında doğru hazırlanamadık. Bunlar bir bahane değil. Bu durumu Zonguldak halkı da taraftar da biliyor. Biraz sabırlı olurlarsa eğer, ciddi, seyredilebilen ve oyunun doğrularını yapabilen maçlar izleyeceklerini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi. 

FUTBOLDA BAHANE OLMAZ

Futbolda bahaneye yer olmadığını anlatan Dalcı, “Futbolda bahane yok. Gerçekleri söylemek gerekiyor. Bunları bile bile buraya geldik. Her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımız bunun için çalışıyorlar. Çok fazla fedakarlık göstererek, hep beraber gerçekten iyi çalışıyoruz. Gelecek hafta oturup, maçın hikâyesini hep beraber yazacağız. Umarım her şey güzel olur.” dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMAMIZ GEREKİR

Şehrin ileri gelenlerinden destek istiyen Mustafa Dalcı, “Hayat içerisinde ve bu meslekte öğrendiğim en önemli şey şu; tabi şartlara göre de konuşmak gerekiyor. Eğer şartlara göre değerlendirecek olursak; biraz daha realist olmak gerekiyor. Lige başlarken önümüzde 3 seçenek var; ya bulunduğun ligde kalacaksın, ya düşeceksin ya da bir üst lige çıkacaksın. Bu seçeneklerden birini biz yaşayacağız. Şartlar içerisinde gerçekçi olmak gerekiyor. Süreç içerisinde oynadığımız maçlar bizi nereye götürür hep beraber göreceğiz. Şartlar ne olursa olsun, Zonguldak Kömürspor her zaman yukarıya oynaması gereken bir takım. Şartları bilmemize rağmen biz kapasitemizin üzerine çıkıp Zonguldak Kömürspor’un taraftarla, futbolcularla beraber hak ettiği yerlere gelmesini istiyoruz. Zonguldakspor geçen sezonda zor durumdaydı, bu sezonda aynı şekilde. Ekonomik şartları belli. Bu takımın ayakta kalabilmesi için bizimde bu çorbada bir nebze tuzumuz olacaksa ekibim ve futbolcularım adına çok mutlu olurum. Umarım en kısa zamanda buranın iş insanları, halkı, büyükleri, değerli insanları eminim bu duruma kayıtsız kalmayacaklardır ve bize gereken desteği vereceklerdir.” şeklinde konuştu.

Bu işin hizmetkarıyım, emekçisiyim. Bize her zaman zor kulüpler geldi. Belki de piyasada biz böyle bilindik. Bu beni mutlu etti. Zor bir yerde taşın altına elimizi bir kez daha koyduk. Her yerde başardık, burada da başaracağız.

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi